Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται νέα Malls στην Αθήνα

Η ύφεση είναι εδώ αλλά τρία νέα εμπορικά κέντρα αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους έως το τέλος του 2010, ευελπιστώντας ότι θα διεκδικήσουν μερίδια στην ήδη πιεσμένη εμπορική αγορά, κι ενώ χιλιάδες καταστήματα μικρού και μεσαίου.... μεγέθους, αλλά και επώνυμες "φίρμες", είτε βάζουν "λουκέτο" είτε βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.
Έτσι, ετοιμάζονται να τεθούν σε λειτουργία το εμπορικό κέντρο Αthens Μetro Μall από την εταιρεία Τalima Venture, στον Άγιο Δημήτριο, στις 30 Νοεμβρίου αλλά και το Capitol Αthenian του ομίλου Χαραγκιώνη στο κέντρο της Αθήνας στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Σκαραμαγκά, στις αρχές Δεκεμβρίου. Ενώ μάλλον πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων θα ετοιμάζεται να πάρει σειρά και το εμπορικό Ψυχικό Ηigh Street, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία CΒ Richard ΕllisΑtria, στο Ψυχικό.
Τα projects έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία, ενώ σημειώνεται ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων τους πρώτους 9 μήνες του 2010 στο The Mall Athens μειώθηκε κατά 10% και ο αριθμός των επισκεπτών κατά 5%, το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη εμφάνισε κάμψη στον κύκλο εργασιών των καταστημάτων κατά 8% και μόνο το Golden Hall έδειξε μικρή άνοδο. Ενώ, κόντρα στην κρίση "παλεύει" και το Athens Heart που εσχάτως δείχνει να "κρατάει" και να αντιστέκεται, καθώς στο εννιάμηνο του 2010 υπήρξε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ενώ ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ήταν σταθερός, παρά τη σημαντική πτώση των λιανικών πωλήσεων στην χώρα το αντίστοιχο διάστημα.

Ανοίγει το Athens Metro Mall

Στις 30 Νοεμβρίου λοιπόν, ξεκινά τη λειτουργία του το Athens Metro Mall στα νότια προάστια, μια επένδυση που ξεπέρασε τα 75 εκατ. ευρώ και πραγματοποίησε η εταιρία του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Π. Κωνσταντίνου, Talima Venture Inc. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, η εταιρία, η οποία έχει στην κατοχή της και άλλα ακίνητα, προγραμματίζει την υλοποίηση αντίστοιχων επιχειρηματικών σχεδίων και σε άλλα σημεία. Το Athens Metro Mall είναι τοποθετημένο ακριβώς μπροστά στο ΜΕΤΡΟ του Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης. Πρόκειται για εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) 21.500 τ.μ. με 85 καταστήματα (Ζara, Ρublic, Η&Μ, Διάφανο κ.λπ.), 18 χώρους εστίασης (π.χ. Friday΄s, Goody΄s, Flocafe, ΚFC, Ρizza Fan), πέντε κινηματογραφικές αίθουσες Village Cimenas, Super Market AB Βασιλόπουλος, παιδότοπο Volta Fun Park, Εμπορική Τράπεζα και 1.200 θέσεις parking.

Έρχεται το Αthenian Capitol

Στις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη, αντί για τις 29 Νοεμβρίου που αρχικά είχε προγραμματιστεί, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το νέο εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη Αthenian Capitol, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο αφορά μια επένδυση ύψους 45 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Θ. .Χαραγκιώνη, το Αthenian Capitol εκτιμάται ότι θα έχει 3,6 εκατ. επισκέπτες ετησίως, εκ των οποίων οι 500.000 θα αφορούν το μουσείο αυτοκινήτων, το οποίο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη, εξασφαλίζοντάς του ετήσια έσοδα τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ. Για την προσέλκυση επισκεπτών το Athenian Capitol ποντάρει στη λειτουργία του Μουσείου Κλασικού Αυτοκινήτου, στο οποίο θα εκτίθενται περί τα 270 οχήματα-αντίκες της συλλογής του εκτελεστικού προέδρου κ. Θεόδωρου Χαραγκιώνη.
Το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει συνολική επιφάνεια ακινήτου 30.500 τ.μ. και θα αποτελείται από ένα κεντρικό και τρία δορυφορικά κτίρια με πέντε υπέργειους ορόφους, τα οποία θα συνδέονται μέσω μιας εσωτερικής πλατείας. Στο υπόγειο του Capitol λειτουργεί ήδη κατάστημα της αλυσίδας Carrefour, ενώ το εμπορικό θα διαθέτει parking 800 θέσεων. Σημειώνεται ότι το Capitol θα περιλαμβάνει περί τα 30 καταστήματα, 10 καφέ και εστιατόρια, αλλά και κινηματογράφο 3D, ενώ στην εσωτερική πλατεία θα λειτουργούν χώροι καφεστίασης, ενώ στον πολυχώρο θα υπάρχουν εκτός από bowling, παιδότοπος, αλυσίδες εστίασης και καταστήματα ένδυσης- υπόδησης. Τη λίστα των βασικών εκμισθωτών απαρτίζουν οι εταιρείες Carrefour, Sprider, Prestige Caf?, Κρέπες Κηφισιάς, Hellenic Motor Museum Store, Imaginarium, Ferrari Store και Διεθνής Αθλητική.

Χριστούγεννα στο Ψυχικό Ηigh Street;

Ένα ακόμη εμπορικό εγχείρημα που ξεκινά μέσα στην κρίση είναι η ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Ψυχικό Ηigh Street, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, απέναντι από τον Φάρο Ψυχικού, το οποίο αναμένεται να ανοίξει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 34 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από το πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας του εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα αυτό θα στεγάζει 15 καταστήματα, έναν χώρο ψυχαγωγίας- εστίασης, ένα πάρκινγκ και χώρους υπηρεσιών που αφορούν την υγεία και την ομορφιά. Το οικόπεδο, συνολικής έκτασης 2.200 τ.μ., ανήκει σε μετοχικό σχήμα μέσω της εταιρείας Αρήνη ΑΕ, ενώ το όλο project της ανέγερσης, αξιοποίησης, προώθησης και διαχείρισης έχει αναλάβει η εταιρεία CΒ Richard ΕllisΑtria.
Το συγκεκριμένο συγκρότημα θα λειτουργήσει σταδιακά, καθώς πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να ανοίξουν τρία καταστήματα, ένα ινστιτούτο ομορφιάς και ένα εστιατόριο, ενώ θα ολοκληρωθεί ως τον Φεβρουάριο του 2011.
πηγη:www.axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: