Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Υπ. Οικονομικών: Mε τον... συνήθη τρόπο οι έλεγχοι σε όσους δεν περαιώσουν

Οι χρήστες που είναι πιστοποιημένοι για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να δουν ηλεκτρονικά το εκκαθαριστικό της περαίωσής τους χωρίς να περιμένουν να τους ταχυδρομηθεί, ξεκαθαρίζει το υπουργείο. Ακόμα επαναλαμβάνει πως η περαίωση είναι προαιρετική και πως όποιος δεν υπαχθεί... στη ρύθμιση δεν σημαίνει ότι μπαίνει άμεσα σε λίστα για έλεγχο.

Στη νέα ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι όποιος δεν περαιώσει και απλώς αγνοήσει το εκκαθαριστικό, δεν μπαίνει αυτομάτως σε λίστα ελέγχου.

"Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων" υποστηρίζει. Οι έλεγχοι, τονίζει το υπουργείο θα μπουν σε κανονική λειτουργία και θα γίνονται στοχευμένα στο εξής με βάση το κριτήριο επικινδυνότητας κάθε επαγγέλματος. Παρόλα αυτά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποτελεί κριτήριο ελέγχου η υπαγωγή στην περαίωση.

Επίσης, η Γ.Γ.Π.Σ. υποστηρίζει πως θα στείλει ειδικό λογισμικό στις εφορίες, από τις 10 Νοέμβρη, για να διορθώνονται άμεσα τα λάθη και να εκδίδονται γρηγορότερα τα νέα εκκαθαριστικά.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: