Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Προϊόντα light - Κάνουν καλό;

Μεγάλος προβληματισμός, κυρίως για το γυναικείο, αλλά και το αντρικό φύλο, καθίσταται η ύπαρξη των λαιτ προϊόντων (προϊόντα light). Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται γιατί δεν..... αδυνατίζουν όσο θα ήθελαν ή θα περίμεναν αφού τρέφονται μόνο με light προιόντα ενώ πολλοί απορούν για το κατα πόσο είναι υγιεινά.
Κατηγορίες light προϊόντων
Αρχικά είναι απαραίτητο να αναφέρουμε πως τα προιόντα αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτά που είναι λαιτ σε ζάχαρη και αυτά που είναι λάιτ σε λίπος. Στα προιόντα που είναι λάιτ ως προς τη ζάχαρη αντικαθίσταται η ζάχαρη με άλλες ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη ενώ στα προϊόντα που θεωρούνται λαιτ ως προς το λίπος απλά αφαιρείται μεγάλη ποσότητα λίπους από αυτά.
Είναι υγιεινά τα light προϊόντα;
Η απάντηση στο ερώτημα αν είναι υγιεινά, είναι ότι η υπερκατανάλωση ασπαρτάμης οδηγεί συχνά σε πόνο στην περιοχή της κοιλιάς και όσον αφορά τη σακχαρίνη έχει αναφερθεί πως έχει καρκινιγόνο δράση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Παρόλα αυτά ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να τα προτιμάει ένα άτομο που βρίσκεται σε δίαιτα.
Τελικά αδυνατίζουν;
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παραπονιούνται πως αντί να αδυνατίσουν τρώγοντας τέτοια προϊόντα παραμένουν στάσιμοι ή ακόμα παχαίνουν.

Αυτό συμβαίνει διότι είτε θεωρώντας πως τρώγοντας αυτά τα προιόντα είναι σαν να μην έχουν φάει, σκεπτόμενοι τις θερμίδες, και καταναλώνουν μαζί με αυτά αρκετά επιπρόσθετα λιπαρά τρόφιμα, είτε επειδή πιστευούν πως αντικαθιστώντας μια μερίδα κανονικού φαγητού με την διπλάσια και την τριπλάσια ποσότητα από λαιτ προιόντα δεν θα παχύνουν, γεγονός που δεν ισχύει.

Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε πως ένα προϊόν μπορεί να είναι λάιτ όσον αφορά τα λιπαρά αλλά όχι και ως προς τη ζάχαρη και το αντίθετο, κάτι που κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγχει πριν αγοράσει το προϊόν, καθώς και το σε τι αναφέρεται η λέξη λαιτ, διότι πολλές φορές αναγράφεται για το χρώμα ή το άρωμα της τροφής και άλλα τέτοια χαρακτηριστικά που δεν σχετίζονται με το αδυνάτισμα και την δίαιτα.

Φυσικά ο χρυσός κανόνας του αδυνατίσματος παραμένει. Ο σωστός τρόπος είναι να μειώσει ο ενδιαφερόμενος τις τροφές που λαμβάνει, να βελτιώσει την διατροφή του και να βάλει στην καθημερινότητά του την γυμναστική.
πηγη:www.diet4me.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: