Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κλέβει ο Internet Explorer 9 στο SunSpider benchmark;

Ένας μηχανικός της Mozilla ανακάλυψε κάτι εντυπωσιακό για τη beta έκδοση του Internet Explorer 9. Ο νέος browser της Microsoft ενδέχεται να "κλέβει" στο SunSpider benchmark!Το SunSpider, αν και αναπτύχθηκε αρχικά για χρήση από την Apple, έχει εξελιχθεί στις μέρες μας σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές benchmark για την εκτίμηση της επίδοσης της....... JavaScript engine που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε browser.

Ενώ ο μηχανικός της Mozilla Rob Sayre συνέκρινε την ταχύτητα του Firefox 4 με άλλους browsers, παρατήρησε ότι ο Internet Explorer 9 ήταν περίπου 10 φορές ταχύτερος από ό,τι οι άλλοι browsers σε ένα συγκεκριμένο τεστ (math-cordic) του SunSpider benchmark. Ενώ οι Chrome και Opera σκόραραν περίπου 10ms, ο Internet Explorer 9 το τελείωσε σε λιγότερο από ένα 1ms.

Ο μηχανικός της Mozilla ερεύνησε το θέμα, έκανε τις δοκιμές του και κατέληξε σε τρεις πιθανές ερμηνείες: είτε οι προγραμματιστές της Microsoft σχεδίασαν έτσι τον IE9 ώστε να ξεγελά το benchmark και να βγάζει καλύτερα αποτελέσματα, είτε βελτιστοποίησαν τον browser ειδικά γι’ αυτό το benchmark, είτε τέλος υπάρχει ένα bug που προκαλεί αυτά τα "περίεργα" αποτελέσματα.
Πηγή: digitizor
Το διαβάσαμε:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: