Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελιες για κυκλωμα γιατρων στο ΙΚΑ Hρακλείου

Μια ανώνυμη καταγγελία για κύκλωμα γιατρών έχει φέρει τα πάνω κάτω στο ΙΚΑ Ηρακλείου,σύμφωνα με δημοσίευμα της Νέας Κρήτης.O εισαγγελέας Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα το πρωί στο ΙΚΑ Ηρακλείου για να πραγματοποιήσει έλεγχο στην...... υπηρεσία, έπειτα από τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Η καταγγελία είναι ανώνυμη παρόλα αυτά βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και την εξετάζει διότι ο αποστολέας γράφει αναλυτικά ονόματα και καταστάσεις με γιατρούς του ιδρύματος να στήνουν άτυπη εταιρεία και έναντι αμοιβής έστελναν σε ιδιωτικές διαγνωστικές εταιρείες ασθενείς του ΙΚΑ και στη συνέχεια χρέωναν το ΙΚΑ με υλικά που ουδέποτε χρησιμοποίησαν στα διαγνωστικά κέντρα για τους ασθενείς αυτούς, προσπορίζοντας έτσι, όπως αναφέρει, εκατομμύρια ευρώ.

Στην επιστολή του καταγγέλλει ότι ένας από τους γιατρούς ότι είναι ο άνθρωπος στον οποίο κατέληγε μέσω της ιδιωτικής εταιρείας που είχε φτιάξει το πελατολόγιο ασθενών του ΙΚΑ Ηρακλείου από τους δύο άλλους γιατρούς χρεώνοντας υλικά που ποτέ δε τους έβαζε. Ο ίδιος φέρεται να έχει εμπλοκή και στα τοπικά πολιτικά πράγματα, ενώ στο ΙΚΑ Ηρακλείου φαίνεται να ήταν «κοινό μυστικό» ότι είχε δοθεί περίπου «ως γραμμή» μαγνητικές καρδιάς, μπαλονάκια και στεντς, εξόφθαλμα και προνομιακά στα παραπεμπτικά των ασθενών του ΙΚΑ, να κατευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στη διαγνωστική εταιρεία του εν λόγω γιατρού. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι από εκεί που κατέγραφε μία με δύο το πολύ μαγνητικές το μήνα, ξαφνικά η εταιρεία του άρχισε να εκτοξεύεται σε 50 με 60 τέτοιες εξετάσεις μηνιαίως.

Σύμφωνα με τη καταγγελία για την οποία έχει ενημερωθεί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αλλά και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο έλεγχος υποδεικνύεται σχεδόν με βεβαιότητα στην επιστολή αυτή και πάντα ανώνυμα ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια και στα προπεμπτικά που έχουν οι τρεις γιατροί και προς τις εταιρείες τους και αντιστοίχως πόσα στους υπόλοιπους γιατρούς του ΙΚΑ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εταιρεία προμήθειας υγειονομικού υλικού, αλλά και ενδεχομένως διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος...

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι οι γιατροί συνταγογραφούσαν πανάκριβα σκευάσματα σε ασθενείς, ασφαλισμένους του Ιδρύματος, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν και αφορούν στο 2010, διαπιστώθηκε ότι χρεωνόταν το ΙΚΑ υπέρογκα ποσά για υλικά και σκευάσματα, που αφορούν ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και που έχουν πεθάνει. Σε αρκετούς ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση πανάκριβων σκευασμάτων, τα οποία δεν είχαν ανάγκη.


Ο αποστολέας ισχυρίζεται ότι είναι υπάλληλος του ΙΚΑ.
πηγη:http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: