Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έπιασαν τη βόμβα του FBI


Ένας 19χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ όταν επιχείρησε να «ανατινάξει» την τελετή φωταγώγησης ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με μια βόμβα που του είχε δώσει το... FBI.Είναι σχεδόν εξοργιστική η....... είδηση που καταφθάνει από το Όρεγκον των ΗΠΑ, καθώς μια υποτιθέμενη τρομοκρατική ενέργεια ήταν απλώς μια παγίδα του FBI για να συλλάβει τον 19χρονο Μοχάμεντ Οσμάν Μοχαμούντ, για τον οποίον υπήρχαν ενδείξεις ότι ήθελε να ασπαστεί τη Τζιχάντ.

Ο μικρός που είναι γέννημα θρέμμα Αμερικανός με πακιστανική καταγωγή είχε μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, επειδή τον Αύγουστο του 2009 είχε ανταλλάξει ένα email με σύνδεσμο στο Πακιστάν που πιστεύεται ότι είχε αναμειχθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Τότε το FBI του έστειλε ένα email που του ζητούσε συνάντηση και ένας undercover του έδωσε τη ψεύτικη βόμβα στον Μαχμούντ, ο οποίος – όπως λέει το FBI – του αποκάλυψε ότι ήθελε να μπει από τα 15 του σε τέτοιες περιπέτειες.

Ο Μοχαμούντ αναμένεται να προσαχθεί τη Δευτέρα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Πόρτλαντ. Κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει όπλο μαζικής καταστροφής. Εάν καταδικαστεί για την κατηγορία αυτή η ανώτατη ποινή που αντιμετωπίζει είναι ισόβια κέθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.
πηγη:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: