Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Επιλέξετε τον κατάλληλο νεροχύτη για την κουζίνα σας

από τους http://www.aparadektoi.gr/content/view/2446/443/
Γράφει ο/η zimiara   
   Σε κάθε κουζίνα, σημαντικό στοιχείο λειτουργικότητας αλλά και αισθητικής είναι ο νεροχύτης. Χρησιμοποιείται καθημερινά για την παρασκευή των γευμάτων γι'αυτό οφείλει να είναι ανθεκτικός στην συχνή χρήση και τις φθορές. Τα πιο δημοφιλή υλικά για την κατασκευή του είναι το ανοξείδωτο ατσάλι ή χάλυβας (inox) σε λεία ή σαγρέ όψη,  ο γρανίτης,  το corian,  το μάρμαρο,  αλλά και το ξύλο.





Inox
Ο πιο δημοφιλής νεροχύτης είναι αυτός από ανοξείδωτο χάλυβα. Ένας inox νεροχύτης έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει λάμψη στην κουζίνα. Ταιριάζει με κάθε στιλ, συνοδεύεται από πολλά αξεσουάρ και «περνάει» όλα τα τεστ αντοχής με μεγάλη επιτυχία.






Γρανίτης
Ο γρανίτης είναι ένα ομογενές, συμπαγές υλικό με φυσική ομορφιά. Οι νεροχύτες από γρανίτη είναι ανθεκτικοί σε όλες τις υγρές, χημικές και απολυμαντικές καταπονήσεις όπως και στη θερμότητα. Τα εντυπωσιακά χρώματα και η λάμψη, την οποία διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των πυριτικών συστατικών που περιέχουν, τους έχουν φέρει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην ποιότητα του υλικού, αφού στην αγορά κυκλοφορούν φθηνές απομιμήσεις.





Corian
Ένας νεροχύτης με επένδυση από corian όχι μόνο είναι πολύ μοντέρνος αλλά και πολύ πρακτικός. Το συνθετικό αυτό υλικό «πλάθεται» με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει χυτές επιφάνειες με καμπύλες ή πολύπλοκες γωνίες, ακόμα και ειδικά σχεδιασμένες επιφάνειες για στέγνωμα. Είναι εύκολος στο καθάρισμα και ανθεκτικός στις καθημερινές μαγειρικές δραστηριότητες, αντιστέκεται στις ρωγμές και τα «σκασίματα», ενώ επιδιορθώνεται και γρήγορα από το συνεργείο που το τοποθετεί.

Με δυνατότητα επιλογής μέσα από μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε επιφάνειες με εντυπωσιακά εφέ. Το corian δεν δημιουργεί πόρους, οι επιφάνειες είναι απόλυτα υγιεινές και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Είναι επίσημα πιστοποιημένα υλικά για υψηλές απαιτήσεις υγιεινής δημοσίων χώρων.Ένας μοντέρνος νεροχύτης από Corian αρκεί για να ανανεώσει στη στιγμή την κουζίνα σας και αν την κάνει να φαίνεται σαν καινούργια!





Μάρμαρο
Ο μαρμάρινος νεροχύτης έχει σύμμαχο το χρόνο και την πολυτελή εμφάνιση. Αν αυτό που επιθυμείτε είναι μια διαχρονική κουζίνα, ένα ευγενές υλικό σαν το μάρμαρο είναι η καλύτερη επιλογή για την κατασκευή ενός νεροχύτη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στη χρήση οξέων που μπορούν να διαβρώσουν την επιφάνειά του.





Ξύλο
Ασυνήθιστος αλλά και πολύ πρωτότυπος, ο ξύλινος νεροχύτης χαρίζει ζεστασιά στο χώρο της κουζίνας, μετατρέποντας ταυτόχρονο το πλύσιμο των πιάτων σε μια αθόρυβη διαδικασία! Το teak είναι το ξύλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του και επιλέγεται λόγω της μεγάλης του ανθεκτικότητας και της ικανότητάς του να μη διαβρώνεται από το νερό. Ο καθαρισμός του μπορεί να γίνει με τη χρήση απλού σαπουνιού, ενώ το ζεστό νερό βοηθάει στη συντήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών του.





©www.kritsimas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: