Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Γερμανός υπουργός κατηγορεί Καραμανλή για "καραμπινάτη απάτη

Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ, για τα στοιχεία που έδωσε στην Ε.Ε. σχετικά με το έλλειμμα.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο........ Χανς Άιχελ, ο οποίος ήταν ο Γερμανός υπουργός που υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζει ότι «αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του Α.Ε.Π.- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη».

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σρέντερ λέει ότι «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000» και διευκρινίζει ότι τότε όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία, ότι η στατιστική της υπηρεσία της δεν ήταν ό,τι καλύτερο και ότι δεν πληρούσε το κριτήριο του Μάαστριχτ για το συνολικό έλλειμμα.
πηγη:www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: