Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Βγήκε από το κώμα ο Ολεγκ Κασίν

Ο δημοσιογράφος της ρωσικής εφημερίδας Kommersant Ολεγκ Κασίν, που δέχθηκε βίαιη επίθεση την Παρασκευή, βγήκε σήμερα από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρισκόταν , όπως ανέφερε η σύζυγός του Εβγκένια Μίλοβα στη σελίδα της στο Facebook."Δεν δίνουν πια στον Ολεγκ ηρεμιστικά γι'αυτό ξύπνησε. Ενα μηχάνημα..... τον βοηθά ακόμα να αναπνέει, όμως ήδη όλο και λιγότερο, γενικά αναπνέει μόνος του", γράφει η Μίλοβα.

Ο Κασίν, 30 ετών, δέχθηκε επίθεση από δύο άνδρες τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Εχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα, κυρίως στο κρανίο. Η αστυνομία πιστεύει ότι η επίθεση "συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του δημοσιογράφου".

"Δεν έχει δώσει κατάθεση και δεν είναι έτοιμος να δώσει", απαντά, μέσω της σελίδα της στο Facebook, η σύζυγός του.

Εξάλλου, κατά την έναρξη της Συνόδου σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ΕΚ κ. Buzek εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το Ρώσο δημοσιογράφο, χαιρέτησε την πραγματοποίηση διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία στις 31 Οκτωβρίου, καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον χριστιανών στη Βαγδάτη, και αποδοκίμασε την πίεση των κινεζικών αρχών προς τα κράτη μέλη, σε ότι αφορά την παρουσία τους στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στις 10 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: