Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Ενημέρωση- Προφύλαξη- Εξέταση»

Μας το "ταχυδρόμησε":
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"Το δικό μας μότο ζωής".

Μια νεανική καμπάνια ενημέρωσης για το AIDS, που εστιάζει..... στη χρήση προφυλακτικού ως του μοναδικού αξιόπιστου μέσου πρόληψης, και στην εξέταση για τον ιό του γενικού πληθυσμού και έχει βασικό στόχο να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο -ακόμη και όσους νομίζουν ότι το ζήτημα δεν τους αφορά-, ξεκινούν δύο ΜΚΟ, η Praksis και το Κέντρο Ζωής, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, 1ης Δεκεμβρίου.

Οπως επισημάνθηκε, στην Ελλάδα επίσημα καταγράφονται 10.400 οροθετικοί, αριθμός που στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και διπλάσιος. Παρατηρούνται αρκετά νέα κρούσματα, τόσο γιατί έχει χαλαρώσει τόσο η ενημέρωση όσο και οι ενδιαφερόμενοι, που δεν βλέπουν τον HIV ως κάτι που τους αφορά. Οπως και παγκοσμίως, οι «καθυστερημένα προσερχόμενοι» προς διάγνωση φορείς του ιού αποτελούν πρόβλημα, καθώς σ' αυτούς χρεώνεται το 50 έως 75% των νέων περιστατικών.

Για το διάστημα 23 Νοεμβρίου-22 Δεκεμβρίου, οι δύο ΜΚΟ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης που απευθύνονται στον ελληνικό, αλλά και στον μεταναστευτικό πληθυσμό. Οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί διαδραστικά και θα γίνουν σε περιοχές όπου συχνάζουν νέοι, αλλά και σε Ομόνοια, Πειραιώς, πλ. Βάθης, Αγ. Παντελεήμονα, Ζάππειο, Πεδίον Αρεως, ακόμη και έξω από σάουνες ομοφυλόφιλων, και είναι προσανατολισμένες στην προώθηση μηνυμάτων για τα άτομα ηλικίας 15-35 ετών. Κατά την καμπάνια θα μοιραστούν 50.000 προφυλακτικά (προσφορά της durex) και 40.000 ενημερωτικά φυλλάδια σε 12 γλώσσες.

Ν.Γ.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: