Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στο Δουβλίνο οι τεχνοκράτες ΕΕ και ΔΝΤ

Η αποστολή εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα φτάσει την Πέμπτη στο Δουβλίνο στο πλαίσιο των συνομιλιών για ένα ενδεχόμενο σχέδιο στήριξης του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα, ανακοίνωσε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν.Η αποστολή αυτή, η οποία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, θα αναλάβει "να εξετάσει τα δομικά προβλήματα των ιρλανδικών τραπεζών υπό το φως των πρόσφατων πιέσεων στις αγορές και να εκτιμήσει τι πρέπει να γίνει επειδή τα.... τραπεζικά θέματα είναι δύσκολα και τεχνικά", εξήγησε ο υπουργός στο δημόσιο ραδιοσταθμό RTE.

"Οι συζητήσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη", πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως δεν έχει οριστεί καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή τους, όμως έχουν "επείγοντα" χαρακτήρα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ δήλωσαν έτοιμοι να σπεύσουν προς βοήθεια, αν είναι απαραίτητο, του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα, καθώς η σταθερότητα της νομισματικής ένωσης απειλείται και πάλι από τις αναταράξεις στις αγορές.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν θέσει το πλαίσιο για ένα σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 100 δισ. ευρώ, ενώ η πίεση προς την Ιρλανδία να ενταχτεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εντείνεται.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: