Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οι τάσεις τις μόδας που μισούν οι άντρες



Είμαστε πάντα έτοιμες να «αγκαλιάσουμε» και να υιοθετήσουμε τις νέες τάσεις της μόδας, αμέσως μόλις τα μοντέλα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις πασαρέλες των μεγάλων σχεδιαστών και οίκων μόδας. Τι να κάνουμε… Έτσι είναι η γυναικεία φύση!

Η σύγχρονη γυναίκα, δραστήρια και δυναμική, ευπροσάρμοστη και με ένα μυαλό που δουλεύει με χίλιες στροφές, έτοιμη για κάθε πρόκληση ή υποχρέωση που προκύπτει, θέλει να τα κάνει όλα! Και μάλιστα, ντυμένη με τον πιο κατάλληλο και in fashion τρόπο.
Τι γίνεται όμως με “εκείνον”;
Ποια είναι η γνώμη του για όλα αυτά που στολίζουν πασαρέλες, βιτρίνες και στο τέλος την γυναίκα που βρίσκεται δίπλα του; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε “εκείνον” τον καλό μας, τον πατέρα των παιδιών μας, τον έρωτα της ζωής μας. “Εκείνος”, είναι και ο συνάδελφος στο γραφείο, ο κολλητός μας φίλος, ο προϋστάμενός μας, ακόμα και ο αντιπαθητικός γείτονας.
Γιατί… πώς να το κάνουμε, η γυναίκα θέλει να αρέσει. Θέλει να αρέσει σε όλους. Ανεξαρτήτως αν αυτός ο “εκείνος” είναι ο έρωτας της ζωής μας, το αντικείμενο του πόθου μας ή οποιοσδήποτε άγνωστος που διασταυρώνονται τα βήματά μας στο δρόμο, όλες μας αισθανόμαστε κολακευμένες μόλις εισπράξουμε εκείνο το βλέμμα που λέει «Μ’ αρέσεις».
Φιλενάδες σας έχω άσχημα νέα! Οι άντρες όχι απλά γνωρίζουν από τάσεις της μόδας, αλλά έχουν και σοβαρή άποψη. Και δυστυχώς υπάρχουν fashion trends που οι άντρες στην καλύτερη περίπτωση δεν καταλαβαίνουν και στην χειρότερη, σιχαίνονται. Και όταν τα σιχαίνονται δεν θέλουν να τα βλέπουν σε καμία γυναίκα! Ούτε στην καλή τους, ούτε στη συνάδελφο, ούτε στην αδερφή τους.
Θα μου πεις «Και τι να κάνουμε τώρα, εγώ πήγα, έσκασα ένα σωρό λεφτά, έκανα τις αγορές μου συνδυάζοντας τις επιταγές της μόδας με το προσωπικό μου γούστο και την προσωπικότητά μου. Πρέπει τώρα να τα βάλω όλα στο καλάθι των αχρήστων μόνο και μόνο γιατί δεν του αρέσουν;»
Αυτό φιλενάδες πρέπει να το αποφασίσετε μόνες σας. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας υποδείξω, ποιες από τις τάσεις της φετινής μόδας δεν κέρδισαν την ανδρική αποδοχή κι εσείς πράξτε κατά βούληση.

Το γούνινο γιλέκο

Το λατρεύουμε, το είδαμε στις πασαρέλες και το ερωτευτήκαμε. Το βάλαμε στην ντουλάπα μας και με τα πρώτα κρύα απολαύσαμε την γλυκιά του ζεστασιά.

Δυστυχώς στα αντρικά μάτια ένα γούνινο γιλέκο είναι μόνο ένας περιττός όγκος που δεν προσθέτει τίποτα στην γυναικεία σιλουέτα.

Τα φαρδιά πουλόβερ

Είναι βολικά, ζεστά και το κυριότερο… αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα καλλίγραμμα πόδια μας –ειδικά αν φοράμε κολάν ή το θεόστενο τζιν μας- και επιπλέον προβάλουν τις καινούργιες μας μπότες, τοποθετώντας τις στο προσκήνιο του ενδυματολογικού συνόλου.

Οι άντρες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί όταν έχεις ένα «ενδιαφέρον» μπούστο, πρέπει να είναι τόσο καλά κρυμμένο.

Οι τεράστιες τσάντες

Εμείς βάζουμε μέσα όλα όσα θα μας χρησιμέψουν στο καθημερινό τρέξιμο, από τα σύνεργα του μακιγιάζ μας μέχρι το ταπεράκι με το μεσημεριανό που μας προτείνει η διαιτολόγος ή η μαμά.

Για τους άντρες είναι το «κόκκινο πανί».

Ποια από εμάς δεν έχει ακούσει την θρυλική πλέον ατάκα «Ήθελα να ‘ξερα τι κουβαλάς εκεί μέσα… Μετανάστης θα πας και κουβαλάς μαζί όλη την προίκα σου;» Που να ‘ξεραν…

Τα ψηλόμεσα παντελόνια

Η μόδα τα έφερε ξανά στο προσκήνιο και πολλές από εμάς τα αγαπήσαμε αμέσως. Είναι βολικά, μακραίνουν το πόδι και το καλύτερο… «συμμαζεύουν» τα πλαϊνά μας παχάκια που τα χαμηλόμεσα παντελόνια έκαναν να εμφανίζονται ακόμα και στις πιο αδύνατες.

Δυστυχώς η μαμά του τα φορούσε στα νιάτα της όταν ξαναήταν στη μόδα τη δεκαετία του ‘ 70 και κινδυνεύουμε να ακούσουμε σχόλια του τύπου «Μου θυμίζεις τη μάνα μου».

Κορίτσια μου… εδώ μπαίνει το πόσο καλή σχέση έχετε με την πεθερούλα και πόσο ένα τέτοιο σχόλιο θα σας ρίξει ή όχι στα πατώματα.

Οι ολόσωμες φόρμες

Δεν είναι ακριβώς η τοπ τάση του χειμώνα, αλλά επειδή μας βόλεψαν τόσο πολύ και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπες σε τόσες υποχρεώσεις, τις έχουμε κρατήσει με ευλάβεια στην ντουλάπα μας.

Αν δεν το ‘χετε ακούσει, στα αντρικά μάτια φαντάζουν σαν πιζάμες, φόρμες αστροναύτη, φόρμες εργασίας και διάφορα άλλα διόλου κολακευτικά.

Οι Ugg boots

Βολικές, ζεστές, άνετες και πρωτότυπες. Έγιναν μόδα, γέμισαν βιτρίνες και παπουτσοθήκες και… δεν αρέσουν σε κανέναν άντρα άνω των 5 ετών.

Τις θεωρούν κακόγουστες, χοντροκομμένες, την πλήρη «δολοφονία» της θηλυκότητας με λίγα λόγια. Εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω πόσο άδικο έχουν...

πηγη:fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: