Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Απόφαση – πλαίσιο για κρουαζιερόπλοια με μη κοινοτική σημαία

Υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τη οποία ορίζεται στα 3,95 λεπτά ανά επιβάτη το ύψος της εισφοράς που θα καταβάλλουν τα πλοία με σημαίες τρίτων χωρών που έρχονται στη χώρα μας, υπέγραψε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης.Επίσης, το ποσό της εισφοράς μειώνεται κατά 20% υπό τη ρητή προϋπόθεση η εταιρεία να απασχολεί Έλληνες ναυτικούς σε αριθμό που αντιστοιχεί..... τουλάχιστον στο 1% του συνολικού αριθμού των μελών του πληρώματος.

Τέλος, το ποσό της εισφοράς μειώνεται κατά 7% για κάθε επιπλέον ελληνικό λιμάνι που προσεγγίζει το πλοίο, σύμφωνα με το δηλούμενο πρόγραμμα ταξιδιών της εταιρείας.

«Σήμερα ξεκινά μία νέα μέρα για την κρουαζιέρα και για την πατρίδα μας. Η απόφαση αυτή δίνει κίνητρα στις εταιρείες για να "πιάνουν" τα κρουαζιερόπλοια περισσότερα ελληνικά λιμάνια, δίνει κίνητρα για να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς, δίνει κίνητρα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα λιμάνια μας. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις εταιρείες και θεωρώ ότι από σήμερα ξεκινά μία νέα εποχή για την κρουαζιέρα από το 2011 και η οποία θα κορυφωθεί από το 2012», δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδης.

Οι εταιρίες, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι δύσπιστες απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, ενώ δεν εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτέλεση κυκλικών ταξιδιών στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το πλαίσιο της σύμβασης που θα υπογράφουν οι εταιρίες με τη ελληνικό δημόσιο.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: