Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ρεκόρ προσλήψεων στη Βραζιλία

Περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη διάρκεια όλου του τρέχοντος έτους, στη Βραζιλία, κάτι που χαρακτηρίζει τον αναπτυξιακό κύκλο που διανύει η οικονομία της μεγάλης λατινοαμερικανικής χώρας, ανακοινώθηκε στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας από το υπουργείο..... της Εργασίας στη Μπραζίλια.

Μόνον τον Οκτώβριο, υπήρξαν 204.000 νέες θέσεις εργασίας, ανακοινώθηκε ταυτοχρόνως από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας κ. Κάρλος Λούπι, που δεν έκρυβε τη χαρά του γι αυτά τα θετικά στοιχεία από το "μέτωπο" της απασχόλησης. "Διαπιστώνεται μία μεγάλη δυναμική στη βραζιλιάνικη εσωτερική αγορά. Συνεχίζεται η έντονη ανάπτυξη της βραζιλιάνικης οικονομίας", πρόσθεσε ο υπουργός.

Όλο το 2009 η βραζιλιάνικη οικονομία διήνυσε φάση ύφεσης. Όμως, φέτος, τα δεδομένα άλλαξαν εντυπωσιακά και τον Σεπτέμβριο η ανεργία δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 6,2% του 'ενεργού' πληθυσμού (η καλύτερη επίδοση μετά το '02).

Κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του προέδρου Λουΐς Ινάθιο "Λούλα" ντα Σίλβα, έχουν δημιουργηθεί περίπου 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ανέφερε το υπουργείο της Εργασίας.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: