Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τρομοκρατική επίθεση στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές φοβάται η Γερμανία



Σε "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" έχουν τεθεί οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, λόγω του αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων


Οι παραδοσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές θεωρούνται ο πιθανότερος στόχος, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής αστυνομίας.

Η Γερμανία ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας την εβδομάδα αυτή ύστερα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για πιθανή τρομοκρατική επίθεση περί τα τέλη Νοεμβρίου, παρόμοια με αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Μουμπάι το 2008, και στοίχισε τη ζωή 166 ανθρώπων.

Ο Ράινερ Βεντ, επικεφαλής του συνδικάτου των γερμανών αστυνομικών, δήλωσε στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Neue Osnabruecker Zeitung ότι ανακλήθηκαν ήδη οι άδειες πολλών αστυνομικών που είχαν προγραμματιστεί για τις προσεχείς εβδομάδες.

"Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας αναμένουν ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους", δήλωσε ο Βεντ, προσθέτοντας ότι η αστυνομική δύναμη της χώρας αντιμετωπίζει "τη μεγαλύτερη πρόκληση στη μεταπολεμική ιστορία [της Γερμανίας]".

Η απειλή δεν περιορίζεται μόνο στις μεγάλες γερμανικές πόλεις, όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος: "Όσο λειτουργούν οι χριστουγεννιάτικες αγορές, πρέπει να περιμένουμε επιθέσεις ανά πάσα στιγμή, και θα προστατεύσουμε τον πληθυσμό με την εμφανή μας παρουσία στις αγορές αυτές".

Ήδη την Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια στη Γερμανία έγινε πιο σοβαρή και πως υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι σχεδιάζεται σειρά επιθέσεων για τα τέλη Νοεμβρίου από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η εφημερίδα Bild έγραψε ότι η γερμανική αστυνομία καταζητεί δύο Ινδούς και δύο Πακιστανούς ισλαμιστές, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήδη έχουν εισέλθει στη χώρα με στόχο τρομοκρατική επίθεση μεταξύ της Δευτέρας και της Πέμπτης της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: