Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αμπάς: Δέσμευση η δήλωση Ομπάμα για τον ΟΗΕ


Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί "δέσμευση" από τη μεριά των ΗΠΑ τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα κάνει έκκληση στον ΟΗΕ για τη συμμετοχή ως μέλος στον οργανισμό της Παλαιστίνης έως τον Σεπτέμβριο του 2011. "Θεωρούμε αυτή τη δήλωση ως δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, όχι ως σλόγκαν, και ελπίζουμε ότι του χρόνου δεν..... θα μας πει 'συγγνώμη, δεν μπορούμε'", δήλωσε ο Αμπάς.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος απάντησε σήμερα - σε ομιλία του στη Ραμάλα με την ευκαιρία της έκτης επετείου από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ- και στις επικρίσεις των ΗΠΑ ότι καταφεύγει σε "μονομερείς πράξεις" επειδή θέλει να φέρει το θέμα του εβραϊκού εποικισμού στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλώνοντας: "Όταν εκείνοι (οι Ισραηλινοί) προχωρούν σε μονομερείς πράξεις, όπως το τείχος, οι επιδρομές, οι δολοφονίες, το ξερίζωμα ελιών, αυτά δεν θεωρούνται μονομερή".

Χθες, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, όταν ρωτήθηκε για την προσφυγή των Παλαιστίνιων στον ΟΗΕ, απάντησε: "Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών είναι ο μόνος τρόπος να λύσουμε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαμάχη (...). Δεν υποστηρίζουμε μονομερή μέτρα από οποιαδήποτε πλευρά".

Ο Αμπάς έδωσε εντολή στον παλαιστίνιο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον εβραϊκό εποικισμό, όπως ανακοίνωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ναμπίλ .
πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: