Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

«Καμία μείωση αποδοχών στις ένοπλες δυνάμεις»

Το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές των στρατιωτικών απέκλεισε κατηγορηματικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης λίγο πριν την έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 από το υπουργικό συμβούλιο και την κατάθεσή του στη Βουλή.
«Τέρμα. Δεν μπορούν να περικοπούν άλλο ούτε...... οι μισθοί ούτε τα επιδόματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι ένοπλες δαπάνες. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι.» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα διώξουμε δημόσιους υπαλλήλους θα συνεχίσουμε μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο του κράτους και στο δημόσιο τομέα. Μέσα από συγχωνεύσεις οργανισμών, εξορθολογισμό των ΔΕΚΟ μέσα σε από ένα σχέδιο ευρύτερης εξυγίανσης του δημόσιου τομέα» πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Το ‘μειώστε το δημόσιο’ δεν σημαίνει αναγκαστικές απολύσεις. Υπό εξέταση στο ευρύτερο δημόσιο αν σε μια σειρά από επιχειρήσεις θα πάμε σε στρατηγικές εταιρικές σχέσεις ή αν κομμάτια τους θα ιδιωτικοποιηθούν δεν είναι ταμπού αυτά» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι υπάρχει αντίφαση στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου πριν και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσον αφορά τα νέα μέτρα.

«Απαιτείται συσταλτική δημοσιονομική πολιτική από το σκέλος των δαπανών και όχι από το σκέλος των εσόδων και μέτρα τόνωσης της αγοράς» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα στο δημόσιο υπάρχει μεγάλο κομμάτι λίπους που μπορεί να περισταλεί. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για μείωση των λειτουργικών δαπανών, συγχωνεύσεις – ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: