Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Γαλλία πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Μπιν Λάντεν, λέει η Αλ Κάιντα

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα της Βορείου Αφρικής δήλωσε ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την τύχη των πέντε Γάλλων απαχθέντων στο Νίγηρα θα πρέπει να γίνονται απευθείας με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
«Κάθε μορφή διαπραγμάτευσης για........ το θέμα αυτό στο μέλλον δε θα διεξάγεται παρά μόνο με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και σύμφωνα με τους όρους του» δήλωσε στο μήνυμά του ο Αλγερινός Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ.

«Εάν θέλετε οι πολίτες σας που κρατούνται όμηροι να είναι σώοι και αβλαβείς, τότε θα πρέπει να βιαστείτε και να αποσύρετε τα στρατεύματά σας βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που θα δημοσιοποιήσετε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Γαλλία δήλωσε ότι βρίσκεται σε «πλήρη κινητοποίηση» για τους ομήρους, ενώ το μήνυμα του ηγέτη της οργάνωσης Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγκρεμπ εξετάζεται για να διαπιστωθεί η γνησιότητά του.

Η Γαλλίδα υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί τόνισε ότι η χώρα της δεν θα δεχθεί υπαγόρευση της πολιτικής της.

«Η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί υπαγόρευση της πολιτικής της από οποιονδήποτε στο εξωτερικό. Η Γαλλία κάνει ότι, μπορεί ώστε όλοι οι όμηροι, όπου κι αν βρίσκονται, να αφεθούν ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς» τόνισε η Γαλλίδα υπουργός.

Το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το τηλεοπτικό δίκτυο, Al Jazzeera.

Η οργάνωση απαίτησε επίσης να αποσύρει η Γαλλία τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό
πηγη:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: