Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τρομο - συναγερμός στην Αθήνα


Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική από πέντε ύποπτα δέματα. Εχουν ειδοποιηθεί όλες οι εταιρίες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Επιφυλακή σε όλες τις πρεσβείες, αλλά και σε άλλους στόχους.
Έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της....Ελβετίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ακάλυπτο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, υπάλληλοι της πρεσβείας που εντόπισαν το δέμα, το θεώρησαν ύποπτο και το έριξαν στον ακάλυπτο όπου και εξερράγη.

Νωρίτερα, ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε ύποπτο δέμα έξω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο φάκελος έφτασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας με αποστολή. Ο υπάλληλος που το εντόπισε, επικοινώνησε με τον αποστολέα ο οποίος αρνήθηκε ότι το έστειλε.

Λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι στο φυλάκιο της Βουλής μεταφέρθηκε από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών ένα ύποπτο δέμα με φερόμενο αποστολέα την εταιρεία ΛΑΡΚΟ και παραλήπτη μία υπάλληλο της πρεσβείας της Χιλής.

Και σε αυτό το δέμα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ένα επίσης ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην οδό Ριζάρη, στο οποίο έγινε επίσης ελεγχόμενη έκρηξη.

Στο μεταξύ, στη Βουλή διακομίστηκε και δεύτερος ύποπτος φάκελος. Είχε σταλεί στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας και ένας υπάλληλος το μετέφερε στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο για έλεγχο.

Παρόλο που δεν περιείχε εκρηκτική ύλη, θεωρήθηκε ύποπτος, καθώς είχε μπαταρίες και μία αριθμομηχανή. Δε χρειάστηκε να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη μία πρεσβεία δέχθηκε παγιδευμένο δέμα.

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για την αρνητική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το κοινοβούλιο» τόνισε το μεσημέρι, από την έδρα της Βουλής, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος. «Τόνισε ότι τέτοιου είδους πράξεις είναι απαράδεκτες, άθλιες και καταδικαστέες. Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο» σημείωσε. Η

Αρωγός του προέδρου, ήταν λίγο νωρίτερα, ο προκάτοχός του Δ. Σιούφας, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να παίξει ρόλο στην επίτευξη εθνικής συνεννόησης εν καιρώ κρίσης και να βγει το μήνυμα «να συνεννοηθούμε στα ελάχιστα».

«Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο μεταξύ, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν πυροβολισμούς στην οδό Αφροδίτης, στο παλαιό Φάληρο και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, προηγήθηκε αταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ληστών. Ο ένας συνελήφθη, ενώ ο άλλος διέφυγε και αναζητείται.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: