Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Νέα ύποπτα πακέτα σε πρεσβείες Αρμενίας και Τσεχίας


Νέα ύποπτα δέματα έφτασαν στις πρεσβείες της Αρμενίας και της Τσεχίας, όπως ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές οι αρμόδιες πρεσβευτικές αρχές. Αμέσως έσπευσαν αργά το απόγευμα άνδρες της ΕΛΑΣ και πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τα πακέτα και να δουν αν έχουν εκρηκτικά, οπότε θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενες εκρήξεις. Ωστόσο ο πρώτος είχε μόνο κάτι φυλλάδια και ο δεύτερος βιβλία, οπότε έληξε ο συνεγερμός.



Παγιδευμένο με εκρηκτικά ήταν τελικά το πακέτο που εντοπίστηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Νέο Κόσμο και είχε παραλήπτη την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και αποστολέα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εκείνη το θεώρησε ύποπτο και το επέστρεψε στην εταιρεία.



Κλιμάκιο πυροτεχνουργών έσπευσε στο σημείο και μετά από ελεγχόμενες εκρήξεις προέκυψε ότι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα σε βιβλίο με τα "Άπαντα του Σουρή", ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι το πακέτο είχε σταλεί από την Δευτέρα.


Επιπλέον άλλο ένα δέμα εντοπίστηκε στην είσοδο της Βουλής το οποίο επειδή δεν είχε αποστολέα κρίθηκε ύποπτο. Παραλήπτης ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Τελικά όμως διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν τίποτε.


Τουλάχιστον τέσσερα ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Μαρκόπουλο.


Την ίδια ώρα οι αρχές ψάχνουν τους 5 νεαρούς, μία γιάφκα ενώ οι δύο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Διατήρησαν την ίδια γραμμή άρνησης αφού δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση.


Στο μεταξύ, τα πακέτα - βόμβες προς την Άγκελα Μέρκελ, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Νικολά Σαρκοζί έχουν θορυβήσει την Ε.Ε., με την Γερμανίδα καγκελάριο να ζητά αυστηρά μέτρα για να κλείσουν οι «τρύπες» στην ασφάλεια των αερομεταφορών. Έτσι, στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκλήματος Bundeskriminalamt, ώστε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και ανακρίσεων. Eπιπλέον, έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Μπολόνια, για την εξακρίβωση κάθε δυνατής λεπτομέρειας, σχετικά με την αποστολή εκρηκτικού πακέτου στον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Ο έλεγχος όλων των πακέτων με προορισμό το εξωτερικό αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Όπως πιστεύουν στην Αντιτρομοκρατική, άλλο ένα δέμα- βόμβα εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, καθώς η χειρόγραφη λίστα που είχαν στην κατοχή τους ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος δείχνουν πως παραλήπτης θα ήταν μία πρεσβεία ασιατικής χώρας.


Από την ανάλυση των βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες στις εταιρείες ταχυμεταφορών προκύπτει πως στην αποστολή των πακέτων συμμετείχαν και οι 5 κατηγορούμενοιπου προς το παρόν παραμένουν άφαντοι. Μάλιστα, οι αρχές πιστεύουν πως στην υπόθεση εμπλέκονται και ακόμα 2 άτομα που είχαν αναπτύξει έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο τον Δεκέμβριο του 2008.


Παράλληλα, αναζητούνται και οι γιάφκες της οργάνωσης, καθώς η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι οι κατηγορούμενοι δεν έμεναν όλοι μαζί, ενώ οι βόμβες φαίνεται πως παρασκευάζονταν σε ένα εργαστήριο που πιθανότατα να είναι κλειστό πάρκινγκ (στο πρότυπο του «Επαναστατικού Αγώνα»).
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: