Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μόσχα προσφέρει στο Λίβανο ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυροβόλα

Μας το "ταχυδρόμησε":
info@gusto.com.gr

Η Ρωσία θα προσφέρει στο Λίβανο έξι ελικόπτερα Mi-24, 31 άρματα μάχης T-72, 36 πυροβόλα, πυρομαχικά και οβίδες, ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα κατά την..... επίσημη επίσκεψη του στη Μόσχα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι.

"Με το πέρας των συνομιλιών ανάμεσα στη λιβανική και τη ρωσική πλευρά, ο πρωθυπουργός Χαρίρι ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν βοήθεια στο στρατό του Λιβάνου", ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Χαρίρι.

Είναι "έξι ελικόπτερα Mi-24, 31 άρματα μάχης T-72, 36 πυροβόλα για οβίδες 130 χιλιοστών και ποσότητα σχεδόν πεντακοσίων χιλιάδων πυρομαχικών για όπλα μεσαίου διαμετρήματος και 30.000 οβίδες πυροβολικού για πυροβόλα 130 χιλιοστών", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τον Φεβρουάριο η προεδρία του Λιβάνου είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία είχε ανταποκριθεί σε ένα αίτημα του Λιβάνου να του προσφέρει τα ελικόπτερα αυτά αντί των μαχητικών αεροσκαφών MIG-29 που είχε υποσχεθεί το 2008.

Τις παραμονές της επίσκεψης στη Μόσχα, ο Xαρίρι δήλωσε ότι πιλότοι εκπαιδεύονται ήδη σε αυτού του τύπου τα ελικόπτερα.

Ύστερα από μια απουσία 30 ετών, ο στρατός του Λιβάνου, φτωχός σε εξοπλισμό, αναπτύχθηκε στο νότιο Λίβανο, το προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετά τη λήξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ το 2006.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki http://elliniki-stratigiki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: