Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"Εμού...και του ιδίου"

Μας το "ταχυδρόμησε":
kontiloforos.blogspot.com

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ… να ήταν κι έτσι: Όπως είναι γνωστό, λήστεψαν την Εφορία των Εξαρχείων και πήραν 4.000 ε. Και μόλις το έβαλαν στα πόδια οι ληστές, άρχισαν να τους κυνηγούν αστυνομικοί πεζοί, αστυνομικοί επωχούμενοι, δικυκλιστές, πολίτες, περαστικοί καθώς και… μία υπάλληλος της Εφορίας η οποία είχε...... διοριστεί εκεί από το βουλευτή της. Κάποιος, λένε, την συγκράτησε:

- Καλά, εσύ κοπέλα μου, γιατί τους κυνηγάς;

- Για… να μου κόψουν τιμολόγιο!

Η Μαργαρίτα: Στην επικαιρότητα πάλι η Μαργαρίτα. Είχαμε ησυχάσει για λίγα χρόνια αλλά ξαφνικά αρχίζει πάλι και απασχολεί την Κοινή Γνώμη. Λένε και γράφουν πολλά και διάφορα από την εποχή του αείμνηστου όπου η «Μάγκυ» έδενε κι έλυνε… Μια εφημερίδα μάλιστα, «θυμήθηκε» μεταξύ άλλων ότι η Μαργαρίτα τα καλοκαίρια αποφεύγει να κάνει μπάνιο στο Λαγονήσι, γιατί την τελευταία φορά (εδώ και 20 χρόνια) που έκανε μπάνιο εκεί, «την τσίμπησε μια τσούχτρα και έπαθε σοκ».

Φυσικά και το θυμάμαι αυτό… Αλλά εκείνο που δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ είναι το… ποια έπαθε σοκ. Η Μαργαρίτα… ή η τσούχτρα;

Χτυπήματα… Χτυπάνε τόσο πολύ βουλευτές και ΜΜΕ τον Πάγκαλο, που ο τελευταίος θα αισθάνεται σαν… αυγολέμονο. Αλλά όμως ξεχνάνε ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι πολύτιμος και χρήσιμος ειδικά τα καλοκαίρια. (Όταν έχει ήλιο, ο Πάγκαλος… κάνει σκιά).

Αναδουλειές… Ένα επάγγελμα που προφανώς θα γνωρίσει αναδουλειές, είναι των μηχανικών αυτοκινήτων αν κρίνουμε από ένα διάλογο που είχαν γαλαζοπράσινοι βουλευτές με οδηγούς Ι.Χ.

- Φτούούού, είπαν οι οδηγοί. Δεν παίρνουν μπροστά τα αμάξια.

Μη στενοχωριέστε… απάντησαν οι γαλαζοπράσινοι. Χάλασε το αυτοκίνητό σας; Ελάτε σε μας. Είμαστε… ειδικοί στις μίζες

Δεξιό ψάλτη ζητάει – λένε – η Μητρόπολη.

Μα καλά, αντιπολίτευση κάνετε, παπάδες άνθρωποι; Γιατί δεν ζητάτε ψάλτη… Πασοκατζή;

Η σύζυγος του Μπερν: Όπως υπενθυμίζει ιστοεφημερίδα της Μυτιλήνης, «προ τετραμήνου είχε βουϊξει το πανελλήνιιο επειδή έγινε στην Λέσβο γάμος αλλοδαπών ομοφυλοφίλων. Σε αυτόν παρέστη και η πρώην σύζυγος ενός εκ των δύο και συγκεκριμένα του κ. Μπερν» (που ήταν… η νύφη).

Η στήλη προσπαθεί να βρεί τα αίτια του χωρισμού. Προφανώς η γυναίκα του κ. Μπερν χώρισε τον σύζυγό της μόλις έμαθε ότι εκείνος… τον Μπερν.

Τελευταία, κάποιοι, όταν φωνάζουν «βοήθειααα» δεν εννοούν απειλή από ληστές, διαρρήκτες, βιαστές και άλλα… συναφή λειτουργήματα.

Γιατί, κατά διαστήματα, συμβαίνουν τα παρακάτω:

ΚΟΥΡΗΣ (του «ΚΟΝΤΡΑ ΤV»): Βοήθειααα το Ε.Σ.Ρ.

ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ: Βοήθεια… ο Αυτιάς

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Βοήθειαααα ο Παπακωνσταντίνου

ΓΙΑΤΡΟΙ: Βοήθεια… το ΣΔΟΕ

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Βοήθεια… ο Μητσοτάκης

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ: Βοήθειαααα, οι κούριερ

Δικαστικά 1: Συναντήθηκε, λένε, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ένας βουλευτής με κάποιο διάδικο. Κοινός γνωστός, τους σύστησε, και ο διάδικος είπε:

- Χαίρω πολύ για την γνωριμία. Είμαστε συνάδελφοι.

- Συνάδελφοι; Δηλαδή είστε και σείς βουλευτής;

- Όχι ακριβώς. Είμαι λωποδύτης!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ 2: Υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ ενός απλοϊκού ανθρώπου και δύο πρώην βουλευτών. Ο ανθρωπάκος, κλήθηκε και άρχισε να λέει:

- Κύριε Πρόεδρε… αυτοί εκεί οι απατεώνες…

- Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ… λέει κοφτά ο Πρόεδρος. Προσέξτε τις εκφράσεις σας… Αυτοί είναι πρώην βουλευτές, εξέχοντα μέλη του κοινοβουλίου μας… Συνεχίστε.

- Μάλιστα. Αυτοί εκεί οι… αυτοί εκεί… Με συγχωρείτε κ. Πρόεδρε… Τι είπατε ότι είναι αυτοί εκεί οι απατεώνες;

Μαϊμούδες: Για… ραντεβού – μαϊμούδες στο ΙΚΑ, έκαναν λόγο χθες τα κανάλια. Αλλά αυτό δεν είναι μοναδικό φαινόμενο. Κατά διαστήματα στη χώρα κυκλοφορούν… εφοριακοί μαϊμούδες, δημοσιογράφοι μαϊμούδες, δικηγόροι μαϊμούδες, ταξιτζήδες μαϊμούδες και, το χειρότερο, πενηντάευρα μαϊμούδες. Έτσι πολλοί μπορεί να ζητήσουν από το Υπουργείο Οικονομικών να τους πεί πώς να ξεχωρίζουν ένα γνήσιο πενηντάευρο από ένα πενηντάευρο μαϊμού. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου ή η Κα Κατσέλη που είναι γάτα στα οικονομικά, προφανώς θα απαντήσουν:

- Είναι πολύ απλό. Θα δίνετε μια μπανάνα στο πενηντάευρο. Και αν τη φάει… τότε είναι μαϊμού…

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ «Β»

Δεν υπάρχουν σχόλια: