Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οι πιο χρήσιμες συμβουλές καθαριότητας!



Συμμαζέψτε εύκολα και γρήγορα όλες τις γωνιές του σπιτιού σας!


Κουζίνα
Για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του καμένου στην κουζίνα σας, βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
Ψεκάστε τον πάγκο εργασίας με ένα διάλυμα με νερό και λεμόνι. Αφήστε για λίγο να δράσει και σκουπίστε, κατά προτίμηση με χαρτί κουζίνας.
Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλλικού καφέ, γεμίστε τη συσκευή με νερό, ρίξτε μέσα 1-2 κ. σ. σόδα φαγητού, αφήστε τη να βράσει και να περάσει το νερό μέσα στην κανάτα.

Δάπεδα
Για να γυαλίζει το ξύλινο δάπεδο, βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί σε κρύο τσάι, στύψτε καλά και περάστε όλη την επιφάνεια. Αφήστε να στεγνώσει και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.
Αν το δάπεδο τρίζει , για να μην ξυπνάτε όλους στο σπίτι με τον θόρυβο, βάλτε ταλκ ανάμεσα στα ξύλα που έχουν ξεχωρίσει...
Για να καλύψετε τα γδαρσίματα στα δρύινα δάπεδα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαρκαδόρο στο ίδιο χρώμα με το βερνίκι του ξύλου ...
Η βενζίνη εξαφανίζει τα σημάδια από τα παπούτσια στο παρκέ. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε αυτά τα σημεία, αφήστε λίγα λεπτά και τρίψτε με ένα στεγνό πανάκι.

Δέρμα - Δερματίνη
Δέρμα: Χρησιμοποιείστε βρεγμένο σφουγγάρι για να απορροφήσει τη σκόνη. Χρησιμοποιείστε ειδικό αφρό καθαρισμού για δύσκολους λεκέδες. Σε τακτά διαστήματα, κάνετε ελαφρό μασάζ με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να ζωντανέψετε το δέρμα και να το διατηρήσετε νωπό και ελαστικό.

Δερματίνη: Καθαρίστε με υγρό σφουγγάρι, αφού το περάσετε πάνω από άσπρο σαπούνι. Μετά ξεπλύνετε πολύ καλά. Αποφύγετε προϊόντα με χλώριο.

Μπάνιο
Αν από το μπάνιο σας ή το πλυντήριο το σιφόνι του μπάνιου βγάζει αφρούς, ρίξτε λίγο αλάτι πάνω στο σιφόνι. Ο αφρός θα «κάτσει».
Αναμείξτε 1 κ. σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού με ¼ ζεστό νερό. Με αυτό το μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε τη μπανιέρα, το νιπτήρα και γενικά τα είδη υγιεινής.
Για τον καθαρισμό της μπανιέρας ρίξτε σε ένα σφουγγάρι ξίδι και περάστε τη με αυτό. Στη συνέχεια, ρίξτε σόδα, αφήστε μερικά λεπτά να δράσει και τρίψτε καλά με ένα υγρό σφουγγάρι. Ξεβγάλετε καλά.
Για να μη μαυρίζει η κουρτίνα στο μπάνιο σας, περάστε την ένα χέρι baby oil.
Πριν κρεμάσετε τις καινούργιες κουρτίνες στο μπάνιο σας, μουλιάστε για ένα βράδυ σε αλατισμένο νερό. Έτσι θα αποφύγετε τους μύκητες.

Φούρνος - Φούρνος μικροκυμάτων
Φούρνος: Για να αφαιρέσετε τα καμένα λίπη από το φούρνο της κουζίνας, όσο αυτός είναι ζεστός ρίξτε χοντρό αλάτι. Όταν ο φούρνος κρυώσει, απομακρύνετε τα λίπη με ένα νωπό σφουγγάρι.

Φούρνος μικροκυμάτων: Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές, βράστε 1 κούπα ξίδι, βρέξτε ένα πανί με το ξίδι (όσο είναι ζεστό) και σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου.
Αν θέλατε ο φούρνος μικροκυμάτων να αστράφτει από καθαριότητα και να μυρίζει ευχάριστα τότε, γεμίστε τα 2/3 ενός μπολ με νερό και προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού. Βάλτε το μπολ στο φούρνο και ανάψτε τη δυνατή σκάλα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, βγάλτε το μπολ και σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα καθαρό υγρό πανάκι.

Βιβλία - Βιβλιοθήκες
Για να μη συσσωρεύεται σκόνη στα βιβλία σας, αλλάζετε τους τακτικά θέση, φροντίζοντας μάλιστα να ανοίγετε και τις σελίδες τους.
Οι παλιές και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, καλό είναι να προστατεύονται με τζάμι
Αποφεύγετε να τοποθετείτε βιβλία σε επαφή με πηγές θερμότητας, πάνω από καλοριφέρ, σε σημεία με κάπνα ή σε χώρους που δεν αερίζονται ή έχουν υγρασία.
Μην αφήνετε τα βιβλία σας για πολύ καιρό στη βιβλιοθήκη. Να τους αλλάζετε τακτικά θέσεις ώστε να προφυλάσσονται από την υγρασία.
Αντί για βιβλιοστάτες χρησιμοποιήστε πέτρες που έχετε μαζέψει από την παραλία και διακοσμητικά.


πηγη:www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: