Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, ούτε μπλόφες

Η ευθύνη για το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ανήκει στους πολίτες, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Πάτρα. «Ό,τι και να λένε όσοι φοβούνται την κρίση του Ελληνικού λαού, αυτή η απόφαση είναι στα χέρια και μόνο του πολίτη. Κανενός άλλου.Ούτε προειλημμένες.... αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες», είπε.

"Υπάρχει μόνο η απόφαση, η ψήφος ευθύνης κάθε πολίτη στις 7 του Νοέμβρη", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

"Δεν έχω και δεν είχα καμία πρόθεση να πάμε σε εθνικές εκλογές [...] προϋπόθεση, όμως, για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας, του λαού μας σήμερα είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο", πρόσθεσε.

Ο Γ. Παπανδρέου άσκησε σφοδρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας πως "η έξοδος από την επιτήρηση δεν θα γίνει με μαγικές λύσεις, με άσσους στο μανίκι. Ούτε με ψευτοπαληκαρισμούς στην Ελλάδα, τους οποίους ξεχνάμε όταν βγαίνουμε έξω από τη χώρα".

Επέκρινε την αντιπολίτευση ότι ζητά από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση αλλά δεν λένε «φύγετε, φύγετε γιατί καταστρέφετε τη χώρα», επειδή δεν ε΄χουν το θάρρος, όπως είπε, να σηκώσουν το βάρος.

Έκανε λόγο για προσωπική του δέσμευση ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν με την έξοδο από την κρίση.

Χαρακτήρισε συμβολική κίνηση και πράξη σεβασμού τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος 100-300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ επιχείρησε να διασκεδάσει τη δυσαρέσκεια των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει στην πλειονότητά τους ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για το βάρος που έχουν επωμιστεί.
πηγη:enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ