Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Γέφυρα Γ. Παπανδρέου-Μέρκελ

Σειρά συναντήσεων θα έχουν σύμβουλοι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να εξευρεθούν κοινοί τόποι προώθησης..... του μηχανισμού στήριξης. Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέχρι τη σύνοδο Κορυφής το Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, ανέφερε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν διαφωνεί στην ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα στο μηχανισμό, αλλά στον τρόπο που εκείνη προτείνει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρότασή του για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, προκειμένου το κεφάλαιο αυτό να χρησιμοποιηθεί είτε στον ίδιο το μηχανισμό, είτε να διατεθεί σε επενδύσεις.

Και με τον Ομπάμα

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κι ένα σύντομο διάλογο και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. "Κι εσύ κι εγώ αναλάβαμε τη διακυβέρνηση των χωρών μας σε δύσκολες στιγμές, αλλά θα τα βγάλουμε πέρα", φέρεται να του είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: