Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πειρατεία σε γιοτ στις Σεϋχέλλες

Την πρόσφατη κατάληψη από τους πειρατές ενός γιοτ κοντά στις Σεϋχέλλες επιβεβαίωσε η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της πειρατείας, επισημαίνοντας πως ένας από τους επιβάτες του σκάφους βρίσκεται σε ένα από τα πολεμικά πλοία της ΕΕ.

"Το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι..... ότι ένας από τους επιβάτες του γιοτ που κατέλαβαν οι πειρατές βρίσκεται σε ένα από τα πολεμικά μας πλοία", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Περ Κλίνγκβαλ, εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Αταλάντη» κατά της πειρατείας. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά για την κατάσταση του ατόμου αυτού ή για το που βρίσκονται οι άλλοι επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι πειρατές κρατούν ομήρους στη νότια Σομαλία δύο ξένους που αιχμαλώτισαν πριν λίγες ημέρες όταν κατέλαβαν το γιοτ. Οι δύο όμηροι, ένας άντρας και μια γυναίκα, κρατούνται σε σημείο κοντά την περιοχή Μπεράβε που η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον ενός τρίτου ομήρου, ενός άντρα, ο οποίος δεν ήθελε να τον μεταφέρουν στην ξηρά. Ενδεχομένως να είναι το πρόσωπο που βρίσκεται τώρα σε ένα από τα πλοία της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: