Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η Αλ Κάιντα πίσω από τα παγιδευμένα πακέτα

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι, και ισχυρίστηκε ότι ήταν πίσω από την ανατίναξη ενός αεροπλάνου cargo, το Σεπτέμβριο στο Ντουμπάι.Το αμερικανικό κέντρο..... παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE) ανακοίνωσε ότι το δίκτυο ανέλαβε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές σε μηνύματα για "τζιχάντ" [ιερό πόλεμο]που μεταδόθηκαν σε φόρουμ στο ίντερνετ, στα οποία καλεί για την αποστολή και άλλων παγιδευμένων δεμάτων "προκειμένου να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης περιλαμβάνοντας τα επιβατικά αεροπλάνα στη Δύση καθώς και τα αεροπλάνα cargo".

Την περασμένη Παρασκευή, δύο παγιδευμένα δέματα με προέλευση την Υεμένη, ανακαλύφθηκαν στο Ντουμπάι και στη Βρετανία. Προορίζονταν για δύο τόπους εβραϊκής λατρείας στο Σικάγο (ΗΠΑ).

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα αεροσκάφος cargo της αμερικανικής εταιρίας μεταφορών UPS συνετρίβη σε μία στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Τα δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Το δίκτυο Aqpa, το οποίο επικαλείται το SITE, δηλώνει ότι είχε τοποθετήσει, μερικές εβδομάδες αργότερα, άλλες δύο βόμβες κρυμμένες σε δέματα σε πτήσεις της FedEx και της UPS.

"Θέτουμε το ερώτημα: γιατί ο εχθρός δεν έδειξε τι συνέβη στο αεροπλάνο της UPS που καταρρίφθηκε;". "Είναι επειδή ο εχθρός δεν ήταν ικανός να προσδιορίσει την αιτία της συντριβής ή επειδή η κυβέρνηση Ομπάμα ήθελε να αποκρύψει το περιστατικό; (...) Λέμε στον Ομπάμα: χτυπήσαμε τρεις φορές τα αεροπλάνα σας μέσα σε ένα χρόνο. Αν θέλει ο Θεός, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τα αμερικανικά συνφέροντα και τα συμφέροντα των συμμάχων των Αμερικανών", συνεχίζει το μήνυμα.

Η ανάληψη ευθύνης συμφωνεί με τις υποψίες των αμερικανών ερευνητών, σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα βρίσκονται πίσω από την κατασκευή δύο βομβών που ήταν κρυμμένες σε δέματα που απευθύνονταν σε δύο συναγωγές στο Σικάγο.

Έρχονται όμως σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις των αρχών της πολιτικής αεροπορίας των Εμιράτων όσον αφορά την πτώση του αεροπλάνου της UPS το Σεπτέμβριο. Ειδικοί της υπηρεσίας εκείνης δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι απέκλεισαν την πιθανότητα μιας έκρηξης πάνω στο αεροσκάφος.

Η Ουάσινγκτον πιστεύει πως γνωρίζει ότι τα παγιδευμένα δέματα φέρουν την υπογραφή του Σαουδάραβα Ιμπραχίμ Χάσαν αλ-Ασίρι, που φέρεται να είναι πυροτεχνουργός της Αλ Κάιντα. Οι βρετανικές αρχές δήλωσαν πως το φορτίο τους ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να καταστρέψει ένα αεροπλάνο εν πτήσει.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: