Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εμβόλια δίχως κλάματα...

Mας το "ταχυδρόμησε":
typografikos.blogspot.com

Σύμφωνα με νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, αν τα μωρά λίγο πριν τον εμβολιασμό έχουν φάει κάτι που να περιέχει ζάχαρη, τότε μειώνεται ο πόνος τους και.... άρα κλαίνε και λιγότερο!
Ειδικότερα, όπως παρατήρησε η ερευνητική ομάδα της Δρ. Ντενίς Χάρισον, τα νεογέννητα είναι λιγότερο πιθανό να κλάψουν, σε περίπτωση που πριν την πραγματοποίηση της ένεσης, τους έχουν δοθεί μερικές σταγόνες από κάποιο ζαχαρώδες διάλυμα.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό “Archives of Disease in Childhood”, από κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 1.000 νήπια μέχρι ενός έτους, τα οποία είχαν προσέλθει για εμβολιασμό, βρέθηκε ότι το διάλυμα γλυκόζης κατάφερε να μειώσει κατά 20% τη πιθανότητα ένα παιδί να ξεσπάσει σε κλάματα μετά το εμβόλιο.

Πέραν του διαλύματος γλυκόζης, πρέπει να σημειωθεί, οι Καναδοί ερευνητές- αλλά και οι συνάδελφοί τους από την Αυστραλία και τη Βραζιλία που συνεργάστηκαν για την εκπόνηση της μελέτης- επισημαίνουν πως ανάλογο κατευναστικό αποτέλεσμα έχει και μισό κουταλάκι μίγματος σακχαρόζης και γλυκόζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: