Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ορίστηκε η δίκη του βοσκού που τύφλωσε το σκύλο του



Συγκεντρώθηκαν 7.000 υπογραφές για την καταδίκη του


Στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει τελικά η δίκη του βοσκού στην Ελούντα που μπροστά στο 16χρονο παιδί του, έβγαλε τα μάτια του σκύλου του με αιχμηρό αντικείμενο γιατί έφαγε μία από τις κότες του.

Το άτυχο σκυλάκι μεταφέρθηκε στο γιατρό, πλήρως τυφλό και με αιμορραγία και δυστυχώς του έγινε ευθανασία.
Το περιστατικό κατήγγειλε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων μία Ελβετίδα, που κατοικεί μόνιμα στην περιοχή και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα.

Στην απολογία του, ο βοσκός «τέρας» υποστήριξε πως το ζώο τραυματίστηκε από ασυνείδητο οδηγό, ωστόσο οι μαρτυρίες, αλλά και η γνωμάτευση του κτηνιάτρου, που αποφάνθηκε ότι ανθρώπινο χέρι προκάλεσε την τύφλωση του σκύλου, τον «καίνε».

Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπής 105 Φιλοζωικών Σωματείων, η κινητοποίηση των φιλοζωικών συλλόγων και η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση συνέβαλαν τα μέγιστα στο να οριστεί σχετικά σύντομα η δίκη του βοσκού.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις σε πέντε ημέρες, συγκεντρώθηκαν 7000 υπογραφές μέσω διαδικτύου για την καταδίκη του ανθρώπου αυτού, οι οποίες και θα κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι κακοποιήσεις των ζώων στη χώρα μας.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: