Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Νέο χαράτσι στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που δεν αποκλείεται να κυμανθεί από 5% έως και 15% αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα.Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα..... κληθούν να καταβάλλουν τα αυξημένα ασφάλιστρα, εξαιτίας της αναπροσαρµογής που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2011 στις αποζηµιώσεις σωµατικών βλαβών βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμµατέα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Φωκίων Μπράβο, οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα αναδεικνύουν τα τεράστια ελλείµµατα που έχει συσσωρεύσει ο προβληµατικός κλάδος της ασφάλισης.

Τις αυξήσεις δεν θα τις γλιτώσουν οι οδηγοί ούτε το 2012, οπότε ολοκληρώνεται η προσαρµογή µε την κοινοτική οδηγία. Τότε, τα ελάχιστα όρια θα αυξηθούν για τις σωµατικές βλάβες σε ένα εκατ. ευρώ ανά θύµα και για τις υλικές ζηµιές σε ένα εκατ. ευρώ ανά ατύχηµα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αυξημένος είναι πλέον ο κίνδυνος του λουκέτου σε αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες, αφού εάν προβούν σε αυξήσεις ασφαλίστρων για να καλύψουν τα ελλείµµατά τους, θα χάσουν πελάτες.
πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: