Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ολι Ρεν: Ικανοποιημένος από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

Την ικανοποίησή του για την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης της Ελλάδας μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου , κ. Ολι Ρεν. Ειδικότερα, απαντώντας........ σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο κ. Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο τονίζοντας ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί.
Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου σημείωσε ακόμη ότι η μείωση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2010, από 15,4% του ΑΕΠ σε 9,4%, είναι υψηλότερη από το στόχο που είχε αρχικά τεθεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Αλταφάρ επισήμανε ότι όπως και για τις προηγούμενες δόσεις των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, και σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα υιοθετήσει συστάσεις με βάση την έκθεση που θα εκπονήσουν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκθεση η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι 14 χώρες-μέλη του ευρώ για την εκταμίευση της τρίτης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 9 δισ. ευρώ.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη:http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: