Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα πρόστιμα γίνονται λουκέτα

της Μαρίνας Χατζηδημητρίου

Έρχονται αυστηρότερες κυρώσεις για όσους επιτήδειους πρατηριούχους υγρών καυσίμων χρησιμοποιούν πειραγμένες αντλίες κλέβοντας με αυτόν τον τρόπο τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας ετοιμάζει σχετική τροπολογία που θα προβλέπει... μέχρι και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των πρατηριούχων από τρεις μέχρι έξι μήνες σε όσους πιαστούν να κλέβουν με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η περίοδος του λουκέτου να κλιμακωθεί ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
Και αυτό γιατί μέχρι τώρα τα πρόστιμα που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις είναι μικρά σε σχέση με τα ποσά που κερδίζουν οι πρατηριούχοι πειράζοντας τις αντλίες, αφού αγγίζουν μόλις τα 2.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι καταναλωτές είναι δύσκολο να αντιληφθούν πότε τους κλέβουν αφού οι πρατηριούχοι έχοντας τοποθετήσει ειδικούς μηχανισμούς στις αντλίες παρεμβαίνουν με ένα τηλεχειριστήριο από το γραφείο τους σταματώντας τη ροή του καυσίμου ενώ ο μετρητής γράφει κανονικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού εξετάζει σοβαρά ανάλογο θεσμικό πλαίσιο για να βάλει φρένο στους επιτήδειους.

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: