Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η Γαλλία δεν απειλείται από την κρίση στην ευρωζώνη

Η γαλλική προεδρία διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ότι η Γαλλία απειλείται από την κρίση στην ευρωζώνη, αναφέροντας ότι οι αγορές "δεν την τιμώρησαν" αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.
"Δεν είμαστε στην...... ίδια κατηγορία, δόξα τω Θεώ", με την Ελλάδα και την Ιρλανδία και σημειώνω επίσης ότι ούτε οι αγορές δεν τιμώρησαν τη Γαλλία κατά την περίοδο που μόλις πέρασε", δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.
"Τα επιτόκια, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, δεν αυξήθηκαν. Τα γαλλικά επιτόκια έχουν μάλιστα μια μικρή τάση σε απόλυτη τιμή να μειώνονται παρά να αυξάνονται", πρόσθεσε.
"Δεν πιστεύω πως αυτού του είδους ο τίτλος, στη βάση απλών ενδείξεων της αγοράς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", επέμεινε η ίδια πηγή αναφερόμενη στο σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Journal du dimanche: "Χρηματοπιστωτική κρίση: η Γαλλία απειλείται".
Οι αγορές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) "δεν λένε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε μια κατάσταση σοβαρή, απεγνωσμένη", επισήμανε η ίδια πηγή.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται την ώρα που οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για να υιοθετήσουν ένα μεγάλο σχέδιο στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ ύψους σχεδόν 85 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιρλανδία, ελπίζοντας να αποτρέψουν μια "μετάδοση" της κρίσης, η οποία δείχνει να απειλεί την Πορτογαλία και την Ισπανία.
πηγη:http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: