Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το χαρτί του ανασχηματισμού βγάζει ο πρωθυπουργός

Με ανασχηματισμό φαίνεται να απαντά ο πρωθυπουργός στην αποχή κορυφαίων υπουργών και στελεχών από την προεκλογική περίοδο, αλλά και στη δημόσια κριτική τους για τις χαμένες ψήφους.Η αρχική ενόχληση του Γιώργου Παπανδρέου για την... στάση που κράτησαν κορυφαία στελέχη προεκλογικά και για τις δηλώσεις τους πριν καν στηθούν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, δίνει τη θέση της στην αντίδραση, προκειμένου να μπει τέλος στα φαινόμενα αυτονόμησης.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό, ο κ. Παπανδρέου, την ερχόμενη Δευτέρα – ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα - να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, «κόβοντας» όσους υπουργούς άσκησαν δημόσια κριτική για τις αιτίες που έχασε το ΠΑΣΟΚ 1.000.000 ψήφους στην Αττική, αλλά και για την επικοινωνιακή του πολιτική γενικότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα κυβέρνηση δε θα έχουν θέση όσοι άσκησαν κριτική δημόσια, δημιουργώντας προβλήματα ενόψει του δεύτερου γύρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κόβονται οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Πάνος Μπεγλίτης (αν και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού), η Λούκα Κατσέλη και ενδεχομένως οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Υπουργικό θώκο πιθανότατα καταλαμβάνει ο Γιώργος Κουτρουμάνης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: