Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το άδοξο τέλος της «Απογευματινής»

Στα νιάτα της υπήρξε φιλάρεσκη και θελκτική, γεμάτη από πιπεράτες ιστορίες, σκάνδαλα και κοσμικότητες. Ήταν στην πραγματικότητα η προπομπός του ρεύματος που εξελίχθηκε στην έκρηξη του lifestyle Τύπου. Ο λόγος για την «Απογευματινή» την εφημερίδα του Νάσου Μπότση, η οποία φιλοξένησε καλλιστεία, την Αλίκη, τα..... λαμπερά πάρτυ και την καλή ζωή.

Η «Απογευματινή» «γεννήθηκε» το 1952 και σε ηλικία 58 χρόνων έχασε τη μα΄χη με την κρίση και
υπέκυψε. Ο Νάσος Μπότσης, ήθελε να δημιουργήσει μια εφημερίδα που θα έφερνε για πρώτη φορά σε πρώτο πλάνο τη γυναίκα. Η «Μις Απογευματινή» της τέταρτης σελίδας της εφημερίδας χαμογελά κάθε μέρα-φορώντας τα εντελώς απαραίτητα-στους αναγνώστες της εφημερίδας, οι οποίοι από το ’52 έως το ΄66 αυξάνονται θεαματικά από 20.000 σε 50.000 ημερησίως.

Το όνομά της καθώς και του ιδρυτή της ταυτίζεται με τα καλλιστεία ειδικά την εποχή που η Κορίνα Τσοπέη επιστρέφει με τον τίτλο της «Μις Υφήλιος». Στην συνέχεια η «Απογευματινή» γίνεται η προσωπική εφημερίδα της Αλίκης Βουγιουκλάκη αφού ήταν γνωστό πως ο εκδότης την πολιορκούσε και εκείνη δεν άργησε να υποκύψει. Ο Νάσος Μπότσης υπήρξε ένας από τους καλύτερους φίλους του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό φάνηκε αφού η «Απογευματινή» τον υποστήριξε πριν την δικτατορία.

Μάλιστα εκείνη την εποχή τόλμησε και δεν σταμάτησε την κυκλοφορία της όπως έκαναν άλλες εφημερίδες της εποχής με αποτέλεσμα να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Το 1975 ο Νάσος Μπότσης εμπιστεύεται την εφημερίδα στον Χρήστο Πασαλάρη και εκείνος συνεχίζει την dolce vita που πάντα λάτρευε. Το 1980 παθαίνει εγκεφαλικό και χάνει τη μάχη με τη ζωή σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Μαζί με το θάνατό του αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για την «Απογευματινή», η οποία 38 χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή της έκλεισε για πάντα τον κύκλο της.

Πηγή: Ciao

Δεν υπάρχουν σχόλια: