Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Είναι τρελοί αυτοί οι Ποδηλάτες

Παρασκευή βράδυ. Ώρα 11.00. Βρίσκομαι μπλοκαρισμένη στη Λεωφόρο Κηφισίας και αναρωτιέμαι αν όλη η Αθήνα έχει βγει την ίδια ώρα και έχει πήξει η Κηφισίας ή έχει γίνει κάποιο τρακάρισμα και απλά εγκλωβιστήκαμε μέχρι να έρθει η Τροχαία!
Κι όμως προς έκπληξή μου τίποτα από.....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....
αυτά δεν συμβαίνει! Αφού κινούμαστε λίγα μέτρα όλα γίνονται ξεκάθαρα. Είναι Freeday και είναι οι ποδηλάτες, που βγαίνουν κάθε Παρασκευή τσάρκα στο λεκανοπέδιο Αττικής για να κάνουν την δική τους βόλτα και να μας περάσουν ένα πολύ δυνατό μήνυμα! Αλλάξτε μυαλά!

Κάνουν χαμό με τα κουδουνάκια τους, τις φωτογραφικές τους μηχανές και την ανέμελη τρέλα τους! Έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο τις οργανωμένες βόλτες τους και έχουν βάλει σκοπό να γίνουν ακόμα περισσότεροι! Γιατί όχι; Ίσως έτσι καταλάβουμε επιτέλους ότι για να αντέξουμε σ’ αυτή την πόλη θα πρέπει να ανοίξουμε τα μυαλά μας και να κάνουμε χώρο για καθετί διαφορετικό. Μήπως αντί για νέα εμπορικά κέντρα και πάρκινγκ να φτιάχναμε ποδηλατικούς άξονες για να μπορούν οι ποδηλάτες να μετακινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία;

Ποδηλατοβόλτα

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ασωμάτων και ώρα συνάντησης κάπου γύρω στις 21.30, μια ομάδα από 500-600 ανθρώπους (κάθε φορά αυξάνονται) παρέα με τα ποδήλατά τους βγαίνουν στις πιο κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας και μας δείχνουν πως θα ήταν η πόλη μας αν υιοθετούσαμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας.

Διαδρομή

Κάθε φορά η διαδρομή είναι μυστική, το μόνο που ανακοινώνουν στη σελίδα τους στο Facebook είναι ο προορισμός. Κατά την διάρκεια γίνεται διάλειμμα 40 λεπτών για ξεκούραση και φαγητό, ενώ η βόλτα ολοκληρώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες με την επιστροφή των ποδηλατών στο σταθμό του Θησείου (είναι προαιρετική μιας και ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει μέχρι όποιο σημείο επιθυμεί). Για τους αμετανόητους ποδηλάτες βέβαια το γλέντι συνεχίζεται με την παλαβοβόλτα μέχρι πρωίας!

Τι να φροντίσετε πριν από την ποδηλατοβόλτα

• Ρυθμίστε φρένα
• Λαδώστε αλυσίδα
• Ελέγξτε τον αέρα στα λάστιχα και τις ταχύτητες του ποδηλάτου

Εξοπλισμός

• Φωτάκια
• Κράνος
• Σαμπρέλα
• Τρόμπα

Αφετηρία

Σταθμός Θησείου, Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 9.30 το βράδυ

Επιστροφή

Στο Θησείο γύρω στις 3 τα ξημερώματα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το site www.podilates.gr ή το γκρουπ στο facebook "FREEDAY - ποδηλατες" :
http://www.facebook.com/group.php?gid=49283986544&ref=mf

Δες τι συμβαίνει κάθε Παρασκευή βραδύ στην ποδηλατοβόλτα! Σίγουρα θα θες να πάρεις μέρος κι εσύ!

πηγη:www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: