Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Και οι άνδρες μπορούν να υποκριθούν οργασμό

Στην έρευνα, που έγινε σε περισσότερους από 200 φοιτητές, το 25 % των ανδρών και τo 50 % των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν υποκριθεί οργασμό κατά τη σεξουαλική..... δραστηριότητα.

Ο λόγος που έκαναν κάτι τέτοιο ήταν να τελειώσουν τη σεξουαλική πράξη χωρίς το βάρος ότι έχουν πληγώσει τα αισθήματα του συντρόφου τους, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Η έρευνα, που έγινε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Κάνσας, υπέβαλε σε 180 φοιτητές και 101 φοιτήτριες μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Κάθε συμμετέχων ρωτήθηκε αν είχε ποτέ προσποιηθεί οργασμό. Για να ‘’πιάσουν’’ αυτούς που μπορεί να ντρέπονταν να παραδεχθούν κάτι τέτοιο, οι ερευνητές ρώτησαν επίσης τους συμμετέχοντες κατά πόσον ‘’θα έκαναν κάτι παρόμοιο με το να προσποιηθούν οργασμό’’.

Σχεδόν το 100 % των ερωτηθέντων είχαν βιώσει κάποιο είδος ‘’κατευθυνόμενης’’ σεξουαλικής διέγερσης.

Η συνουσία κατέληξε να είναι ένα σημαντικός προγνωστικός παράγοντας για το αν κάποιος προσποιούνταν. Περίπου το 10 % των ανδρών και το 19 % των γυναικών που είχαν σεξουαλική επαφή αλλά δεν έφτασαν σε συνουσία είχαν προσποιητούς οργασμούς σε σύγκριση με το 28 % των ανδρών και το 67 % των γυναικών που είχαν συνουσία.

Αυτοί που παραδέχτηκαν ότι προσποιούνταν οργασμό έτειναν να είναι πιο έμπειροι σεξουαλικά και ήταν πιθανότερο να έχουν οργασμό σε κάποιο σημείο είτε μέσω αυνανισμού είτε μέσω συνουσίας.

Η συνουσία ήταν και το πιο πιθανό είδος σεξουαλικής πράξης για την ενεργοποίηση του προσποιητού οργασμού. Από αυτούς που διευκρίνισαν σε ποια μορφή της σεξουαλικής πράξης προσποιήθηκαν οργασμό, το 86 % των ανδρών και το 82 % των γυναικών ανέφεραν στη διάρκεια της συνουσίας.

Ο λόγος ίσως είναι ότι οι άνθρωποι περιμένουν τον οργασμό κατά τη συνουσία, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Αρκετοί άνδρες στη μελέτη ανέφεραν ότι ‘’επινόησαν’’ έναν οργασμό επειδή δεν είχαν άλλο τρόπο να θέσουν τέρμα στη σεξουαλική επαφή χωρίς αμηχανία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Journal of Sex Research.
πηγη:www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: