Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μεϊμαράκης: "Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι απειλή"

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο στην Αθήνα με θέμα την οικονομική ανάπτυξη χαρακτήρισε «ανεύθυνο» τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως «οι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να εκληφθούν ως απειλή».«Αν επιμείνει να πάει σε εκλογές, η ΝΔ είναι παρούσα, όρθια και έτοιμη να... αντεπεξέλθει και να βγάλει την χώρα από την κρίση» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει σε άλλη πολιτική.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του δήλωσε πως το Ινστιτούτο ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς, όπως είπε, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει να προχωρήσουν μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, θέτοντας ως παράδειγμα την ανάγκη αλλαγών στην Παιδεία.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός ζήτησε να τεθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση έτσι ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: