Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Όταν κόψουμε το κάπνισμα παίρνουμε ή χάνουμε κιλά;

Υπάρχει μια θεωρεία που υποστηρίζει πως ένας καπνιστής όταν αποφασίσει να διακόψει αυτή τη βλαβερή συνήθεια αυτομάτως παίρνει κιλά. Πολλοί προσάπτουν αυτό..... το γεγονός στο ότι ο πρώην καπνιστης διακρίνεται από νευρικότητα και αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισε το κάπνισμα, επομένως έχει την ανάγκη να απασχολείται με κάποιο τρόπο ή να αντικαταστήσει την χαμένη του ''απόλαυση'' και οδηγείται στο φαγητό. Άλλοι υποστηρίζουν, βασιζόμενοι σε έρευνες, πως λόγω του οτι το τσιγάρο ερεθίζει ορισμένα σημεία του νευρικού μας συστήματος, επιταχύνει το μεταβολισμό, γεγονός που διαφέρει από ατομο σε άτομο ανάλογα με τη φυσική του κατάσταση, με αποτέλεσμα αν το κόψουν να προσθέσουν κιλά στο σώμα τους.

Βεβαια υπάρχουν πολλά άτομα που κόβοντας το κάπνισμα τα κιλά τους παρέμειναν σταθερά και άλλα που έχουν αρκετό συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά κυρίως, λόγω του τσιγάρου. Παρόλα αυτά το κάπνισμα όπως και η ανεξέλεγκτη πρόσληψη τροφης και άλλοι εθισμοι αποδίδονται σε ψυχολογικούς λόγους όταν δηλαδή το άτομο προσπαθεί να καλύψει τα πραγματικα κοινωνικα, οικονομικά και άλλα προβλήματα δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο.

Τέλος σε καμιά περίπτωση το κάπνισμα δεν είναι τρόπος αδυνατίσματος, πράγμα που αποδεικνύεται μέσω του ότι οι φανατικοί καπνιστές τείνουν να έχουν πιο αυξημένο βάρος από τους ηπιότερους καπνιστές και τους αντικαπνιστές...
πηγη:http://www.diet4me.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: