Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη


Νεκροί και τραυματίες από χιονοστιβάδες

Τα πρώτα θύματα μετρά η Ευρώπη, μετά την πρόωρη βαρυχειμωνιά που δοκιμάζει αρκετές χώρες. Η πυκνή χιονόπτωση και η ομίχλη προκάλεσαν πολλά τροχαία δυστυχήματα. Στην Ιταλία συνολικά πέντε σκιέρ έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδες.

Ο θάνατος με την μορφή χιονοστιβάδας, περίμενε τους Ιταλούς σκιέρ που θέλησαν να κατέβουν τα χιονισμένα βουνά της χώρας τους. Τέσσερις από τους σκιέρ είχαν ανέβει στο πέρασμα Μορτιρόλο, στις βορειοδυτικές ιταλικές Άλπεις, όταν το φρέσκο χιόνι άρχισε να κατρακυλά και να τους πλακώνει. Η βοήθεια που έφθασε άμεσα κοντά τους, δεν φάνηκε αρκετή. Τρεις από τους σκιέρ ανασύρθηκαν νεκροί και ο τέταρτος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η χιονοστιβάδα είχε μεγάλο εύρος, ήταν περίπου 200 με 250 μέτρα με κύριο άνοιγμα στα 50 με 70 εκατοστά. Ήταν μεγάλη.

Χιονοστιβάδα αντιμετώπισαν, άλλοι δύο σκιέρ που ανέβηκαν στο βουνό Κούσνα, στα Απένινα. Αν και η ομάδα διάσωσης τους εντόπισε άμεσα, εξέπνευσαν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν.

Στην Αυστρία, ένα λεωφορείο που μετέφερε 38 Γερμανούς σκιέρ, βγήκε από τον δρόμο του και προσέκρουσε εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου και της πυκνής χιονόπτωσης.

Πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, αλλά όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου άλλοι λίγο, άλλοι πολύ τραυματίστηκαν. Είναι μέλη ενός ομίλου σκι από την Βαυαρία που ήρθαν για να κάνουν σκι το Σαββατοκύριακο.
Η ομίχλη και η χαμηλή ορατότητα ήταν η αιτία για την καραμπόλα που σημειώθηκε στη Σλοβενία. Περισσότερα από 50 οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, τρεις να βρίσκονται στην εντατική και άλλοι 14 να νοσηλεύονται με μικρότερα τραύματα.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: