Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης η ΑΕΚ

Η Ένωση σε αγώνα για την 4η ημέρα του 7ου ομίλου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς. Το τέρμα της ΑΕΚ πέτυχε ο Μπλάνκο στο 48` με πέναλτι, ενώ για τους Βέλγους ισοφάρισε ο Πόλακ στο 54`.Η ελληνική ομάδα την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στο Σπλιτ την Χάιντουκ, η οποία απόψε γνώρισε...εντός έδρας ήττα με 3-2 από την πρωτοπόρου του ομίλου, Ρούμπιν Καζάν.

Η αναποτελεσματικότητα των παικτών της ΑΕΚ στην τελική προσπάθεια, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του α` ημιχρόνου. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, σε δύο περιπτώσεις έχασε κλασικές ευκαιρίες για να βρεθούν στη θέση του οδηγού στο σκοράρισμα, όμως τόσο ο Μπλάνκο όσο και ο Γκέντσογλου έκαναν τα εύκολα-δύσκολα. Στο 7ο λεπτό, από την εξαιρετική πάσα του Λεονάρντο στην καρδιά της άμυνας των βέλγων, όμως ο Μπλάνκο σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Προτό.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες στο 14`, με τον Γιούχαζ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σάχα, όμως στο 21` και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ. Από την κεφαλιά του Μανωλά μετά το κόρνερ του Λεονάρντο, ο Μαζούχ λίγο έλειψε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τελικά, αυτή πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Προτό που παρακολουθούσε ως «στήλη άλατος» το λάθος γύρισμα του συμπαίκτη του.

Η δεύτερη κορυφαία στιγμής της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 30ο λεπτό. Από την πάσα του Μπλάνκο, ο Γκέντσογλου βρέθηκε ξεχασμένος από τους αμυντικούς της Αντερλεχτ στο ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα από την άτσαλη προβολή που επιχείρησε πέρασε άουτ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: