Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κείμενο- Πρόσκληση για Συμμετοχή.....

Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
(Το κείμενο έχει γραφτεί από το καλοκαίρι)
Η εθνικη οικονομικη τραγωδια ,αποτελεσμα της κακοδιαχειρισης επι 35 χρονια από τις Κυβερνησεις αλλα και από την αδρανεια των Αντιπολιτευσεων να αναδειξουν και να καταστησουν σαφη στο λαο μας τα προβληματα που θα...... προεκυπταν στο μελλον,καθως και οι κινδυνοι που προερχονται από τους μονοδρομους που διαλεξε να περπατησει η σημερινη Κυβερνηση οσον αφορα την εθνικη μας κυριαρχια αλλα και το κλυδωνισμο που δεχεται το Δημοκρατικο μας Πολιτευμα από την οικονομικη επεμβαση των ξενων χωρων καθως αλλοιωνεται και η ισχυς του Συνταγματος μας-οσον αφορα την λαικη κυριαρχια και τις εξουσιες που πηγαζουν από το λαο,αλλα και η ελευθερη οικονομικη,πολιτιστικη και κοινωνικη αναπτυξη του Εθνους μας με τη παραλληλη νομιμοποιηση μεταναστων και εμπρος στο κινδυνο εθνικης αλλοιωσης όχι μονο του εκλογικου σωματος αλλα και της εθνικης μας ταυτοτητας τοποθετουμε ένα νέο ιδεολογικο πλεγμα,συγκροτουμε ένα κινημα πολιτικο,ιδεολογικο,εθνικο και πανω απ’όλα δημοκρατικο που σκοπο εχει:

1.τον Ελεγχο των πλουτοπαραγωγικων φυσικων πορων της χωρας μας ,οπου και αν υπαρχουν ,με αξιοποιηση επιστημονικου και εργατικου δυναμικου της χωρας μας.
2.την Εθνικη ανεξαρτησια και καμια διαπραγματευση για τα κυριαρχικα μας δικαιωματα από ακρου εις ακρου της Ελλαδας όπως αυτά οριζονται από τις υπογραφεισες Διεθνεις Συνθηκες,Καθιστανται ακυρες ολες οι μυστικες συνθηκες και οι συμφωνιες κατω από το τραπεζι που μπορει να εχουν συντελεσθει κατά τη διαρκρεια οιασδηποτε Κυβερνησης.
3.Λαικη ετυμηγορια σε κάθε αποφαση που θα αφορα εθνικα θεματα.
4. Απονομη Δικαιοσυνης και παραδειγματικη τιμωρια για τους διατελεσαντες οικονομικα εγκληματα εις βαρος του λαου,χωρις καμια παραγραφη οσα χρονια κι αν περασαν.

Τιποτα από αυτά δεν προκειται να επιτευχθει αν δεν αλλαξουν ριζικα καποια πραγματα.Γι’αυτό προτεινουμε αμεσα:
-Διαπραγματευση από ρολο ισχυος με εκμεταλλευση του ορου σταση πληρωμων για διαπραγματευση του χρεους σε συνεργασια και με άλλες χωρες.Οπως είναι η κατασταση σημερα οι μονοι που κερδιζουν είναι οι αγορες και εμεις οδηγουμαστε σε χρεωκοπια αργα αλλα σταθερα.Φανταστειτε ολες οι χωρες που βρισκονται σε ασχημη δημοσιονομικη κατασταση να πιεζαν τις αγορες.Θα δινοταν σιγουρα ευνοικοτεροι οροι και προθεσμιες.Θα πληττονταν πολλοι λιγοτεροι ανθρωποι από αυτους που πληττονται σημερα με τα μετρα που εχουν ληφθει.
-Τη συμμετοχη του λαου σε ολες τις μορφες εξουσιων που προβλεπει το Συνταγμα μας,Αυτό θα πραγματωθει με επιτροπες τυχαια εκλεγμενων πολιτων(και όχι βουλευτων)που θα αποφασιζουν ποτε θα αιρεται η Ασυλια ενός Βουλευτη χωρις να γνωριζουν το ονομα του.
-Την ασυλια στα εκπαιδευτικα ιδρυματα από τη κομματικοποιηση.Κανενα κομμα δεν θα εχει δικαιωμα να διατηρει οργανωσεις σε εκπαιδευτικο ιδρυμα.Η ελευθερη διακινηση ιδεων θα περιφρουρειται από το Συνταγμα και τη Πολιτεια και ολοι οι χωροι θα χρηζουν ιδεολογικης ασυλιας…Κάθε εκνομη ενεργεια όμως, απορρεουσα από οιαδηποτε ιδεολογια ,θα διωκεται ποινικα.Ας σταματησουν τα εκπαιδευτικα μας ιδρυματα επιτελους να είναι ορμητηρια παρανομων πραξεων και ας κατασταθουν ιδρυματα εκπαιδευσης και διαμορφωσης προσωπικοτητας των παιδιων μας.
-Καταγραφη των περιουσιακων στοιχειων των ασκουντων οποιαδηποτε μορφη εξουσιας και ενδελεχη ελεγχο παλι από επιτροπες πολιτων ,διαφορετικες κάθε φορα,
Πριν κατά την ασκηση των καθηκοντων αλλα και μετα…Αυτό ισχυει και για τις 3 μορφες εξουσιας αλλα και τη φερομενη ως τεταρτη.
-Ανεξαρτησια του τυπου αλλα και προστασια της κοινης γνωμης.Κανενα κομμα δε θα ελεγχει το τυπο και οι λειτουργοι της ενημερωσης θα εκφωνουν τις ειδησεις αναφεροντας τα γεγονοτα.Τα συμπερασματα θα εναποκεινται στη κριση του πολιτη.Στις ενημερωτικες εκπομπες ο δημοσιογραφος θα είναι απλος συντονιστης και οι ερωτησεις θα τιθενται από πολιτες.Στο διαδικτυο η ελευθερια της αποψης θα κατοχυρωθει με νομο καθ’ότι είναι βημα ελευθερο για ολους και εκει θα μπορουν να πουν τη γνωμη τους και οι δημοσιογραφοι.
-Αμεση συνδικαλιστικη αποδεσμευση από κομματικους ελεγχους και εκλογη των συνδικαλιστικων φορεων απευθειας από τους εργαζομενους χωρις καμια κομματικη ή κυβερνητικη επεμβαση.

Η επεμβαση των κομματων τοσα χρονια στην δημοσια ζωη και η προσπαθεια ελεγχου των παντων καθως και η ξενη οικονομικη εξαρτηση πιστευουμε ότι μας οδηγησε εδώ γιατι μας διαιρουσαν για να μας κυβερνανε με ευκολια.Γι΄αυτό καλουμε τους παντες σε οποιο χωρο κι αν ανηκουν να στελεγχωσουν το Κινημα μας και να συσπειρωθουν ολες οι γνησιες δημοκρατικες δυναμεις που αποτελουνται από τον απλο και αδικημενο λαο μας.
Τιποτε δεν μπορει να ξεκινησει όμως χωρις συμμετοχη και διαλογο και ο σκοπος αυτου του κειμενου είναι να προκαλεσει προβληματισμο και διαλογο.
Στη διαιρεση που μας επιβαλλαν τοσα χρονια απανταμε με συσπειρωση.
Στους μονοδρομους τους με εναλλακτικες προτασεις.
Στο παρωχημενο πολιτικο συστημα με ανανεωση.

ΠΑ.ΝΕΛΛΗΝΙΟ
ΔΗ.ΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
Κ.ΙΝΗΜΑ
Ε.ΛΕΥΘΕΡΩΝ
Π.ΟΛΙΤΩΝ
προφιλ facebook:vforvendetta52@gmail.com
ομαδα facebook (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: