Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Εμπλοκή με την παρουσίαση της έκθεσης προόδου

Αναβάλλεται η συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει τη Δευτέρα η τρόικα, στην οποία θα δημοσιοποιούσε το κείμενο συμπερασμάτων προόδου για την αξιολόγηση της υλοποίησης του Μνημονίου. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών...... αναφέρουν ότι κάποιες λεπτομέρειες στην ολοκλήρωση της έκθεσης προόδου για την Ελλάδα οδηγούν στην καθυστέρηση και επισημαίνουν ότι η δημοσιοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα, παρουσία του συμβούλου του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων κ. Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή παρουσιάστηκε λόγω της διαφωνίας της τριμερούς και της Λούκας Κατσέλη για τα εργασιακά ζητήματα και ειδικότερα το ζήτημα της προσφυγής στην διαιτησία για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων και τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο της στο «Βήμα της Κυριακής» η κ. Κατσέλη στρέφεται κατά της συνταγής που προτείνει η τρόικα στις εργασιακές σχέσεις υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές έχουν κάνει λάθος εκτίμηση των πραγμάτων.

«Για να προτείνει όμως κάποιος το σωστό φάρμακο και τη δοσολογία της θεραπείας χρειάζεται πρώτα να κάνει σωστή διάγνωση. Όπως έχει αποδειχτεί συχνά , η χορήγηση λάθος φαρμάκου μπορεί να αποβεί μοιραία», τονίζει μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές έχουν κακή εικόνα για τη συμπεριφορά της υπουργού και τη συνεργασία μαζί της, κάτι που έχει φθάσει πολύ ψηλά στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της υπουργού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εργασίας, ζητώντας της να προχωρήσει στην υπογραφή των όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Κύκλοι πάντως της Λούκας Κατσέλη αρνούνταν ότι υπάρχουν αντιδράσεις και σχολίαζαν: «Είναι ενιαία η θέση του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι και τα εργασιακά, θα προχωρούν με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Και οι θέσεις που εξέφρασε η Υπουργός στο άρθρο απηχούν αυτή ακριβώς τη συναίνεση».

Τη στάση της κ. Κατσέλη επέκριναν με έντονο τρόπο οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζοντας ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να προχωρά σε τέτοιου είδους διαπιστώσεις. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση στο ΣΚΑΪ του επίτιμου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτη Γεννηματά, ο οποίος σχολίασε: «Eάν υπουργός της κυβέρνησης σήμερα διαφωνεί με το Μνημόνιο και έχει και το θράσος να διατυπώνει εγγράφως τις απόψεις της στον τύπο, οφείλει να παραιτηθεί από χθες το βράδυ ή να αποπεμφθεί αμέσως από την κυβέρνηση».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: