Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Τα διαζύγια επώδυνα για τα παιδιά

Το διαζύγιο δεν είναι μόνο μια επώδυνη διαδικασία για το ζευγάρι, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Σύμφωνα με πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα, τα παιδιά διαζευγμένων γονιών, αποφεύγουν τον γάμο, περισσότερο από εκείνα που προέρχονται από μια δεμένη οικογένεια, έχουν την τάση να διακόπτουν τις σπουδές τους σε μεγαλύτερο αριθμό από τα άλλα, καθώς επίσης και..... να επιτυγχάνουν στην καριέρα τους.

«Η εμπειρία διαζυγίου, χωρισμού ή θανάτου του ενός εκ των γονέων ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, καθώς επίσης και στην οικονομική και κοινωνική του επιτυχία ως ενήλικα», αναφέρεται στην έρευνα.

Nα αναφερθεί ότι ένα στα τέσσερα άτομα ηλικίας 18-34 χρόνων έζησαν την εμπειρία διαλυμένης οικογένειας.

Αναφορικά με τον γάμο, μόνο το 42% των ατόμων από διαζευγμένους γονείς και ηλικίας 18-34 παντρεύτηκαν, ενώ το ποσοστό σ' εκείνους από μη διαζευγμένους γονείς έφτανε το 58%.

Επίσης ενήλικες που έχασαν τον έναν από τους γονείς σε παιδική ηλικία έχουν εισόδημα κατά 8% μικρότερο των άλλων.

Τέλος μόνο το 62% των παιδιών με χωρισμένους γονείς συμπληρώνει τον 12ο χρόνο σχολείου έναντι 77% των άλλων παιδιών.

Η διευθύντρια του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών, Ρουθ Γουέστον, δήλωσε ότι τα στοιχεία της έρευνας δεν την εκπλήττουν καθώς «τα διαπιστώνουμε καθημερινά στον κοινωνικό μας περίγυρο».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: