Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«Ινδία – ΗΠΑ ενωμένες κατά της τρομοκρατίας»

Η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενωμένες κατά της τρομοκρατίας, τόνισε το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του μπροστά στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ της πόλης Μουμπάι, το οποίο ήταν ένας από τους στόχους...... των πολύνεκρων επιθέσεων ισλαμιστών τον Νοέμβριο του 2008.
Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως η απόφασή του να αρχίσει την επίσκεψή του στην Ινδία από έναν από τους στόχους των αιματηρών επιθέσεων δείχνει ότι "είμαστε αποφασισμένοι να χαρίσουμε στους λαούς μας ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας".

"Η Ινδία και οι ΗΠΑ είναι ενωμένες κατά της τρομοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα. Η Μουμπάι αποτελεί πρώτο σταθμό της περιοδείας του αμερικανού προέδρου στην Ασία..

Σκοπός της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Ινδία είναι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και η επισφράγιση σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών κυρίως στον τομέα των εξαγωγών.

Στη διάρκεια της 10ημερης περιοδείας του, ο Ομπάμα θα επισκεφτεί την Ινδονησία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να επισπεύσει την επίλυση των διεθνών οικονομικών ανισορροπιών, βασικό θέμα της ομιλίας του στη σύνοδο της G20 την επόμενη εβδομάδα στη Σεούλ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: