Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα στο "ΠΟΝΤΙΚΙ"...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Θεωρία του εκλογικού χάους» και αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συνάθροιση των παραγόντων που οδηγούν στις εθνικές εκλογές και η οποία αποτελεί το άλυτο μυστήριο των ημερών. Παρ΄ ότι τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ κλείνουν το μάτι στις αγορές, λέγοντας ότι απομακρυνόμαστε από τις κάλπες , ο Παπανδρέου μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπερασπιστεί το εκβιαστικό του δίλημμα, παρά το γεγονός ότι οδηγεί σε μηδενικό αποτέλεσμα. Είναι κάτι άλλωστε.... που θα φανεί στο… χειροκρότημα… (Σελ. 4)

ΕΥΡΩΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για την ελληνική οικονομία. ΕΕ και ΔΝΤ συγκρούονται μετωπικά, με άξονα το μέλλον της Ελλάδας, καθώς γνωρίζουν ότι η λύση που θα δοθεί στη χώρα μας θα κρίνει, μεταξύ άλλων, και το μέλλον των άλλων, υπό χρεοκοπία, αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης. Οι δύο πλευρές, αν και συμφωνούν με το ενδεχόμενο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας μας, μαλλιοτραβιούνται άγρια για το ποια θα επιβάλλει τους όρους της. (Σελ. 12-13)

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ετοιμάζεται να μετρήσει κουκιά και κυρίως τους κραδασμούς που η ίδια θα δεχτεί αν το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της. Το στοίχημα για τον Σαμαρά είναι μεγάλο, καθώς, αν δεν καταφέρει να εισπράξει τη δυσαρέσκεια που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να εμφανιστεί ως εναλλακτική λύση για τη χώρα. Από την άλλη, τα κόμματα της Αριστεράς αναμετρώνται και μεταξύ τους... (Σελ. 9, 15)

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, αφού φαίνεται πως πήραν ό,τι ήθελαν στο Αιγαίο (12 μίλια και υφαλοκρηπίδα των νησιών γιοκ) ξεκινούν σκληρό παζάρι στη Θράκη. Στο υπουργείο Άμυνας οι επιτελείς εξετάζουν τα απειλητικά σενάρια εισβολής στον Έβρο. Όπως φαίνεται, ο τουρκικός στρατός δεν αρκείται απλώς σε σενάρια επί χάρτου, αλλά φροντίζει για τους απαραίτητους εξοπλισμούς που θα του επιτρέψουν αστραπιαία εισβολή στο ελληνικό έδαφος. (Σελ. 10-11)

ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί μαζί με το «Π», με τίτλο «Δράσε ή σκάσε» διαβάστε ένα διαφορετικό αφιέρωμα στις δημοτικές εκλογές: 4 ομάδες πολιτών αναλαμβάνουν για λογαριασμό του «Πράσινου» τη δημαρχία της Αθήνας για μια μέρα. Ακόμη, ρεπορτάζ για το «τζόγο» με τις εξορύξεις πετρελαίου στη Μεσόγειο και κατ΄επέκταση και στο Αιγαίο και πρακτικός οδηγός για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σπίτια.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας. Διαβάστε και άρθρο του δικηγόρου - εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη
πηγη:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: