Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Βαριές ποινικές διώξεις για τους δύο συλληφθέντες

Βαριά ποινική δίωξη με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και άλλες τέσσερις σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας κατά των δύο νεαρών που συνελήφθησαν για τα χθεσινά παγιδευμένα δέματα.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την..... Πέμπτη το πρωί στο δεύτερο ειδικό ανακριτή.Στο μεταξύ, στην αναστολή όλων των μεταφορών αλληλογραφίας και δεμάτων προς στο εξωτερικό, προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά από εισήγηση της ελληνικής αστυνομίας, λόγω της ανεύρεσης παγιδευμένων δεμάτων που έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Η αναστολή θα ισχύσει για ένα 48ωρο με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.

«Ο στόχος αυτού του τύπου της τρομοκρατίας ήταν αφενός η διεθνοποίηση και αφενός η κινητοποίηση ομοϊδεατών», σχολίασε στο ΣΚΑΪ η Μαίρη Μπόση.

Όπως είπε, τα πακέτα – βόμβες είναι μία παμπάλαια μορφή τρομοκρατίας που έρχεται πάλι στην επιφάνεια γιατί μία σειρά από άλλες συνιστώσες δεν είναι πλέον αποτελεσματικές.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: