Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αποκλειστικό: ASUS P8P67 Deluxe Preview

Αν και απέχουμε κάτι λιγότερο από δύο μήνες από την επίσημη ανακοίνωση της νέα πλατφόρμας LGA 1155 της Intel, τα πρώτα mobos έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στα PC Labs, καθώς όλοι σχεδόν οι.... κατασκευαστές έχουν στα χέρια τους έτοιμα προϊόντα και περιμένουν το επίσημο go από την Intel.

Το P8P67 Deluxe είναι η πρώτη υλοποίηση που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η πρώτη ματιά αποκαλύπτει ένα υπερπλήρες προϊόν που θα καλύψει τον απαιτητικό χρήστη, ενώ ενσωματώνει και αρκετή τεχνολογία για τους power users που θέλουν μια σταθερή πλατφόρμα για overclocking.

Αρχίζοντας από τα προφανή, το mobo παρέχει μια πλήρη συλλογή από θύρες επέκτασης με 3 θύρες PCIe x16, δύο PCIe x1 και δύο PCI, ώστε οι χρήστες να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Από αυτές, πάντως, μόνο η μπλε είναι πραγματική x16, με τις άλλες δύο να είναι x8 [η λευκή] και x4 [η μαύρη], ενώ παρέχουν υποστήριξη τόσο για SLI όσο και για CrossFireX.

Για τις μνήμες θα βρείτε 4 slot που μπορούν να δεχτούν έως 32GB μνήμης DDR3 με συχνότητα λειτουργίας από 1066MHz έως 2400ΜHz [Ο.C.] με υποστήριξη Intel XMP.

Στο τομέα των μέσων αποθήκευσης, το P67 chipset παρέχει 4 θύρες SATA 6Gbps [γκρι και μπλε] και 4 θύρες SATA 3Gbps [γαλάζιες], με τον controller να υποστηρίζει διατάξεις RAID 0,1,5,10. Επιπλέον, ένας ελεγκτής Marvell PCIe 9128παρέχει ακόμα 2 θύρες SATA 6Gbps [γαλάζιες] ενώ ένας JMicron JMB362 δύο θύρες eSATA 3Gbps. Το πακέτο συμπληρώνεται από 12 USB2.0 που παρέχει το chipset και 4 θύρες USB3.0 [φέρει διπλούς controllers της NEC], με τις δύο εκ των οποίων να είναι προσβάσιμες μέσω ενός 5,25 front panel που συνοδεύει το mobo. Τέλος, θα βρείτε και δύο θύρες FireWire αλλά και δύο θύρες Gigabit LAN για την δικτύωσή σας.

Εμφανισιακά, το mobo ακολουθεί μπλε χρωματικό theme, με ψύκτρες να καλύπτουν όλα τα κρίσιμα κυκλώματα. Ντεμπούτο κάνει σε αυτό η τεχνολογία Dual Intelligent Processors 2 που αποτελεί συνδυασμό των DIGI+ VRM/EPU και TPU. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία DIGI+ VRM σηματοδοτεί για την ASUS το τέλος των αναλογικών κυκλωμάτων τροφοδοσίας, με ένα μικρο-επεξεργαστή να αναλαμβάνει τον έλεγχο των τάσεων τροφοδοσίας των διαφορετικών υποσυστημάτων, με τον χρήστη να κερδίζει με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αυξημένη σταθερότητα, αλλά και εξαιρετικό έλεγχο κατά το overclocking.

Με mobos σαν και αυτό η πλατφόρμα φαίνεται πως θα αποτελέσει μία δελεαστική πρόταση, με την ASUS πάντως να έχει στα σκαριά και ακόμα πιο special mobos, όπως το SABERTOOTH P67 και το Maximus IV Extreme. Μείνετε συντονισμένοι γιατί τα καλύτερα έπονται.
πηγη:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: