Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μείωση ΦΠΑ στο 6,5% στον τουρισμό

Μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% στον τουρισμό, καθώς επίσης και αναστολή του "πόθεν έσχες" στην οικοδομή, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Προϋπολογισμός για το 2011 , ενώ δε θα υπάρξουν απολύσεις, νέα φορολογικά βάρη, ούτε.... περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, φέρεται να ανέφερε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ότι "μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν βάλουμε το `μαχαίρι` πιο βαθειά στα προβλήματα, όχι με νέα φορολογικά βάρη και ούτε με περικοπές για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους".

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, από τα τέλη του 2003 έως το 2009, το έλλειμμα σχεδόν τετραπλασιάστηκε. Πρόσθεσε δε ότι ο αγώνας που ξεκίνησε η κυβέρνηση αποδείχτηκε ακόμα πιο "ναρκοθετημένος" και ότι η αφετηρία άλλαξε με την πραγματική αποτίμηση των ελλειμμάτων του παρελθόντος.

Επιπλέον, είπε ότι η "κληρονομιά" που άφησε η ΝΔ αποδείχτηκε ακόμα πιο δυσβάσταχτη για τους Έλληνες πολίτες και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της με το παραπάνω. "Στα δύσκολα αποδείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε άθλους", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και απέδωσε εύσημα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για συλλογική επιτυχία. Ειδικότερα, τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τον αρχικό στόχο, εξηγώντας ότι κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα για το 2010 κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, αντί για 5,5 για το οποίο είχε δεσμευτεί. Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το μήνυμα των εκλογών για τους ΟΤΑ ήταν μήνυμα πολιτικής σταθερότητας.
πηγη:http://www.traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: