Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά


Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης είναι εγγεγραμμένοι 500 εκατομμύρια άνθρωποι, με τους μισούς από αυτούς να κάνουν login σε καθημερινή βάση.


Ο Zuckerberg μοιράστηκε αυτά τα νούμερα με τον Tim O’Reilly και τον John Battelle σε μια συζήτηση που είχαν στο πάνελ του Web 2.0 Summit. Ο πρόεδρος του Facebook θεωρεί ότι πολλές εταιρίες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη δραστηριότητα των χρηστών στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης κι έδωσε τα παραπάνω νούμερα για να τεκμηριώσει την άποψη του.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι η πρόσφατη λειτουργία Groups που εισήχθη στο Facebook αποτελεί "ένα από τα πιο γοργά αναπτυσσόμενα προϊόντα όλων των εποχών".

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα ενσωματωμένα προϊόντα –φωτογραφίες, ομάδες, μηνύματα– τα χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες στο Facebook από ό,τι σε άλλες υπηρεσίες με αντίστοιχες λειτουργίες, επειδή αυτά έχουν κατά βάση ένα κοινωνικό χαρακτήρα. Όσο για τις εταιρείες που δεν έχουν μπει ακόμα στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, ο Zuckerberg τις καλεί εμφατικά να "ανέβουν στο τραίνο".

πηγη:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: